DANI MUZIKE, ANIMACIJE, TEATRA, KNJIGA I DEČJIH RADOSTI: Počinje Vranjsko kulturno leto

Дејан Ристић
Dejan Ristić

06. 05. 2022. u 14:47

Na sastanku Organizacionog odbora kulturno – turističke manifestacije ,,Vranjsko kulturno leto 2022'' usvojen je program manifestacije, kojim su predviđeni brojni događaji od maja do septembra.

ДАНИ МУЗИКЕ, АНИМАЦИЈЕ, ТЕАТРА, КЊИГА И ДЕЧЈИХ РАДОСТИ: Почиње Врањско културно лето

D. Ristić

Kulturno leto u gradu pod Pržarom već je počelo otvaranjem manifestacije ,,Maj mesec muzike'' a do kraja meseca Vranjance očekuju još i Dečji festival ,,Vreme radosti’’, Dečja likovna kolonija i manifestacija ,,Muzeji za deset''. 

Tokom juna biće najpre obeležen Međunarodni dan arhiva, zatim će u okviru obeležavanja gradske slave, Duhovskog ponedeljka, biti održan večernji koncert, kao i desetodnevni Salon knjiga. Jun je takođe rezervisan za obeležavanje Dana biblioteke, 35. godišnjice Škole animiranog filma (ŠAF), Vidovdanski koncert i Predtakmičenje frulaša "Zlatna frula juga Srbije". 

U julu će u Vranju stvarati slikari u okviru Međunarodne likovne kolonije ,,Vranje 2022'', a već po tradiciji biće održan i Memorijal "Bakija Bakić". U organizaciji Kancelarije za mlade grada Vranja planirane su radionice i koncerti na otvorenom. 

Letnji atelje, pozorišne predstave na otvorenom, 14. Internacionalna dečja radionica animiranog filma ,,Zlatni puž 2022” i ,,Dani Vranja'' planirani su za avgust. Takođe, u organizaciji Kancelarije za mlade biće obeležen i 12. avgust – Međunarodni dan mladih. 
U Vranjskoj Banji biće organizovano ,,Banjsko kulturno leto'' u okviru kojeg je planirana i tradicionalna manifestacija ,,Dani karanfila’’. 

Kako najavljuju organizatori, kompletan program sa satnicama i lokacijama održavanja podložan je promenama, zavisno od vremenskih uslova i epidemijske situacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SFEROPULOS ODUŠEVIO DELIJE: Poslao moćnu poruku, evo o čemu se radi (VIDEO)