TOPLIJE UZ MANJI TROŠAK: Do kraja meseca prijavljivanje za energetsku sanaciju u Novom Sadu

Z. GRUMIĆ

07. 09. 2022. u 08:40

VLASNICI porodičnih kuća i stanova u Novom Sadu i prigradskim naseljima imaju mogućnost da do kraja ovog meseca podnesu prijavu na javni poziv za zamenu spoljnih prozora i vrata, termičku izolaciju objekata, ugradnju toplotnih pumpi i druge mere energetske sanacije uz podršku grada u iznosu do 50 odsto vrednosti investicije.

ТОПЛИЈЕ УЗ МАЊИ ТРОШАК: До краја месеца пријављивање за енергетску санацију у Новом Саду

Foto: Z. G.

Na osnovu konkursa Gradske uprave za zaštitu životne sredine, za to je raspodeljeno ukupno 47,5 miliona dinara, na osnovu ranije uspostavljene saradnje između lokalne samouprave i Ministarstva rudarstva i energetike.

Građani Upravi podnese prijavu s neophodnom dokumentacijom, koja obavezno mora da sadrži i predračun radova, pribavljen od jedne od devet ranije odabranih firmi (takođe konkursom), kojima će grad uplatiti iznos subvencije kad završe ugovoreni.

- Udeo sredstava podsticaja iznosi maksimalno 50 odsto od vrednosti ukupne investicije po pojedinačnoj prijavi, a maksimalno 140.000 dinara, s PDV-om - precizirano je u konkursu.

Za nabavku i instalaciju kotlova na prirodni gas, grejača prostora ili njihovu zamenu efikasnijim, takođe je predviđena subvencija polovine investicije ali do maksimalnog iznosa od 85.000 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

URBANI OKTOBAR: Mladi stvaraju bolju budućnost