MAGIJA TAMIŠKOG KOTLIĆA: Veliki broj meštana Jaše Tomića se okušao u prezentaciji kulinarskih specijaliteta (FOTO)
NAJSTARIJI meštani Jaše Tomić, ali i ostalih mesta u Banatu, duž reku Tamiš, s pravom tvrde da je najukusnija čorba iz kotlića na drva, sa svežom, tek upecanom ribom iz ove reke.
Foto: S. Mladenovski
Tradicionalno takmičenje u kuvanju riblje čorbe u selu Jaša Tomić, u opštini Sečanj, povodom Dana sela, okupila je veliki broj onih koji su želeli da se okušaju u prezentaciji svojih kulinarskih specijaliteta.
Foto: S. Mladenovski
Učestvovalo je ukupno 29 ekipa, među kojima je bilo i dece, a tri ekipe činili su učenici osnovne škole.
Foto: S. Mladenovski
Po oceni specijalnog žirija, koji je dugo odlučivao o nijansama onih najukusnijih, najbolju čorbu u kotliću skuvao je Miodrag Simić iz sela Stajićevo, odakle je i Miladin Pavlović, kojem je pripala nagrada za drugu najbolju čorbu, dok je treće mesto osvojio Mihalj Siveri iz Mužlje.
Foto: S. Mladenovski
- Mi u Stajićevu obično čorbu kuvamo sa ribom iz Begeja, ali ova iz Tamiša je zaista kvalitetna i eto presrećan sam što je moj kotlić ostao prazan - poručio je pobednik Miodrag Simić.
Foto: S. Mladenovski
Preporučujemo
RUSI DONELI ODLUKU: Naftna kompanija prodaje svoju imovinu u inostranstvu zbog sankcija SAD-a
RUSKA naftna kompanija Lukoil saopštila je danas da, zbog uvođenja restriktivnih mera nekih država protiv te firme i njenih podružnica, namerava da proda svoju imovinu u inostranstvu.
27. 10. 2025. u 21:49
KAKO SE URUŠIO UKRAJINSKI FRONT? Stiglo upozorenje: Rusi će na proleće krenuti u novu ofanzivu
POSLE dva i po meseca žestokih borbi, crvena oznaka na vojnoj karti u Donjeckoj oblasti, poznata kao „zečije uši“, konačno je nestala.
27. 10. 2025. u 21:17
"CECIN SINE, ĆUTI I UDARAJ, ZA BOLjE I NISI!" Voditeljka odbrusila Veljku - "Ozbiljan kompleks!"
NAKON što je bokser Veljko Ražnatović pokušao da ismeje performans voditeljke Jovane Jeremić, koji je upriličila tokom proslave njenog rođendana, ona mu je brzo javno uzvratila, u svom stilu.
26. 10. 2025. u 10:48
Komentari (0)