SVI PRAVILI RIBLJU ČORBU: Na „Kostolačkom kotliću“ kuvalo 140 takmičara

Dušanka Novković

10. 08. 2023. u 09:45

Za pobednika „Kostolačkog kotlića“, takmičenja u kuvanju riblje čorbe, održanom po peti put na plaži Topoljar, u konkurenciji od 140 učesnika, proglašen je Zoran Lazić iz Dubravice.

СВИ ПРАВИЛИ РИБЉУ ЧОРБУ: На „Костолачком котлићу“ кувало 140 такмичара

CZK Kostolac

Drugo i treće mesto zauzela su dvojica Kostolčana - Goran Marković Toza i Milan Stević. Pored pehara, pobednik je osvojio letovanje za dve osobe u Grčkoj, drugoplasirani produženi vikend za dve osobe u Vrnjačkoj Banji, a trećeplasirani produženi vikend na Zlatiboru, takođe za dve osobe.

Održana je i izložba tradicionalnih jela, koja je imala takmičarski karakter. Nagradu za najlepšu trpezu dobilo je Udruženje žena „Klenovnik“, za najlepše tradicionalno slatko jelo UŽ „Ostrovo“, a za najlepše tradicionalno slano jelo UŽ „Zlatne ruke“ iz Osečine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MOGLO BI UMRETI 4.500 LJUDI Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi

JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.

01. 07. 2025. u 11:45

Komentari (0)

­SVETSKI DAN BIODIVERZITETA: U harmoniji sa prirodom, ne protiv nje