POJEDINAČNA ČLANARINA 800, PORODIČNA 1.000 DINARA

Z. GLIGORIJEVIĆ

01. 03. 2024. u 13:51

Zbog enormno povećanih troškova nabavke novih knjiga, Narodna biblioteka „Radislav Nikčević“ u Jagodini bila je prinuđena da ove godine cenu pojedinačne godišnje članarine poveća na 800 dinara.

ПОЈЕДИНАЧНА ЧЛАНАРИНА 800, ПОРОДИЧНА 1.000 ДИНАРА

Foto:jagodinska biblioteka

Jagodinska biblioteka je već nekoliko godina odolevala da primeni staro pravilo da pojedinačna godišnja članarina košta koliko i jedna knjiga u knjižari, a sve u cilju podrške našim građanima koji čitaju, ali je morala da primeni nepopularnu meru poskupljenja članarine. Ipak, u želji da amortizuje ovaj najmanje željeni potez, najstarija ustanova kulture u Pomoravskom okrugu je cenu porodične članarine odredila na samo 1000 dinara. Tako je svakom trećem i narednom članu porodice članstvo u biblioteci, praktično, besplatno.

-Matematika je jasna. Na ovaj način, biblioteka podržava natalitet i promoviše čitanje kao zajedničku porodičnu aktivnost, ali i finansijski pomaže Jagodincima koji žele da se učlane. Trudimo se i da članstvom obuhvatimo što veći broj naših sugrađana – ocenjuje Milun Vasić, zaposlen u Odeljenju za kulturno-obrazovne programe i podsticanje čitanja Narodne biblioteke „Radislav Nikčević“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! Novosti otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio