OD ALPSKIH GORADO PANONSKOG MORA: U Somboru održan sedmi Festival multikulturalnosti

J. L.

20. 05. 2024. u 17:27

U organizaciji Kulturnog centra „Laza Kostić“ u Somboru održan je sedmi Festival multikulturalnosti pod nazivom „MultiKulti 2024. – Kolo, naokolo – Od Alpskih gora do Panonskog mora“.

ОД АЛПСКИХ ГОРАДО ПАНОНСКОГ МОРА: У Сомбору одржан седми Фестивал мултикултуралности

foto: Grad Sombor

- Grad Sombor s ponosom podržava ovakve manifestacije koje slave različitost i multikulturalnost. Naš grad je dom različitim nacijama, koje zajedno stvaraju bogatstvo naše lokalne zajednice. Ovaj festival je prilika da se istakne ta raznolikost i da se proslavi zajedništvo među različitim kulturama koje krase našu regiju. Ove manifestacije su od vitalnog značaja jer promovišu razumevanje, toleranciju i poštovanje među ljudima različitih porekla i tradicija. Kroz umetnost, muziku, hranu  druge kulturne aktivnosti, „MultiKulti“ festival doprinosi izgradnji mostova između različitih zajednica i jačanju povezanosti među građanima - poručio je Uroš Buzadžić, pomoćnik gradonačelnika za kulturu. 

Po otvaranju festivala, održano je stručno predavanje na temu „Ženska oglavlja u Srbiji“, a govornici su bili Milan Stepanov i Gordana Starček.Za kraj, u Velikoj sali Kulturnog centra, održan je koncert Folklorno – muzičkog društva „Kolo“ Neuhausen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ U PROBLEMU: Ako ne zaigra na ovim turnirima, uslediće kazna