NIČE OAZA ZA PECAROŠE: Na Velikom bačkom kanalu postavljaju molove

J. L.

27. 05. 2024. u 18:35

Na Velikom bačkom kanalu u Somboru u toku je postavljanje molova koji će se koristiti za sportsko – rekreativni ribolov.

НИЧЕ ОАЗА ЗА ПЕЦАРОШЕ: На Великом бачком каналу постављају молове

Foto:Grad Sombor

Pored postojećih 50 molova koje je Grad u saradnji sa JVP „Vode Vojvodine“ izgradio prošle godine, izgrađeno je dodatnih 25 molova, a postavljene su stepenice za prilaz vodi sa benta, uređen je bent i postavljena su četiri jarbola.

Sombor je dobio svoju pecarošku oazu i svi građani koji vole da pecaju imaće uslove da provedu kvalitetan dan u prirodi.

-Cilj nam je da ovo mesto za pecanje može da organizuje veće smotre ribolovaca. Ova mesta za pecanje koriste svi građani Sombora, tako da svako ko voli da peca, može doći kad god želi i slobodno da koristi ovih 75 molova - kaže gradski većnik Sava Dojić.

Predsednik USR „MAGIC FISH“ Damir Milošević, najavljuje veliki broj takmičenja, ali i prijateljskih aktivnosti, edukacija i škola pecanja.

- Ovaj projekat je od velikog značaja za sve ljubitelje prirode. Izgradnjom ovih molova, Sombor je dobio mogućnost organizacije velikih, kako državnih, tako i međunarodnih takmičenja, što ćemo ove godine da i iskoristimo, tako da ćemo za dve nedelje biti domaćini Državnog izbornog prvenstva za kadete i mlađe i starije juniore, gde se očekuje oko 65 učesnika. Sombor nikada nije bio domaćin takmičarskog ribolova i ovo će biti prvi put da je domaćin ovako velike manifestacije - kaže Milošević. - Pored profesionalnih takmičenja, na ovom mestu će se organizovati mnoga prijateljska okupljanja i pecaroška druženja, a u planu imamo da organizujemo škole ribolova i edukacije za decu bez starateljstva u saradnji sa Gradom Somborom, kao i druge aktivnosti kako bi se ovaj prostor i ovi uslovi maksimalno iskoristili.

Molovi su dužine dva metra i širine metar i po, na međusobnoj udaljenosti od 10 metara, a nalaze se levo od starog Žarkovačkog železničkog mosta ka Sedmoj upravi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA PODRŽAVA VUČIĆEVU INICIJATIVU ZA KIM: Zaharova poslala jasnu poruku