SAOBRAĆAJNICE BOLJE, BRŽE I BEZBEDNIJE: Premijer Miloš Vučević posetio Veternik, gde je u toku obnova državnog puta

Z. GRUMIĆ

28. 05. 2024. u 16:09

PREDSEDNIK Vlade Srbije Miloš Vučević posetio je danas izvođače radova na rehabilitaciji državnog puta u Veterniku - deonice duge 3,2 kilometra - za čiju je obnovu iz republičkog budžeta izdvojeno 260 miliona dinara.

САОБРАЋАЈНИЦЕ БОЉЕ, БРЖЕ И БЕЗБЕДНИЈЕ: Премијер Милош Вучевић посетио Ветерник, где је у току обнова државног пута

Z. grumić

A, pre nego što se sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goranom Vesićem, predsednicom Pokrajinske vlade Majom Gojković i gradonačelnikom Milanom Đurićem uverio u dinamiku radove na delu glavne veterničke ulice - koja je ujedno i veoma prometan putni pravac ka Futogu i Bačkoj Palanci - Vučević je iscrpno informisan i o ostalim aktuelnim infrastrukturnim projektima koji se realizuju na teritoriji Novog Sada.

- Obnova ovog puta veoma je važna za sve Novosađane i ljude iz prigradskih naselja, jer tim pravcem prolazi veliki broj vozila, posebno autobusa kojim se đaci prevoze do škole. Zato će ovi radovi, prvenstveno, doprineti značajnom povećanju bezbednosti u saobraćaju - izjavio premijer Vučević.

Napomenuvši da država realizacijom investicija poput ove, ali i mnogih drugih građevinskih radova širom Srbije, podiže bruto domaći proizvod, čime omogućuje rast plata i penzija, prvi čovek Vlade poručio je da će biti nastavljena izgradnja svih započetih i planiranih objekata.

- Do kraja godine završićemo brzu prugu do Subotice, trebaće nam i više brzih vozova, pa je dobro što je resorno Ministarstvo kupilo deset takvih kompozicija iz Švajcarske i još pet iz Kine. Tako će i Soko, i regio-vozovi ubuduće imati više polazaka i prevoziti više putnika - objasnio je Miloš Vučević i najavio da će, kada naša deonica bude spojena sa onom mađarskom, i kada budemo izgradili već planiranu deonicu ka jugu naše zemlje, to biti novi evropski železnički koridor koji će, preko Srbije, spojiti Budimpeštu i Atinu.

Istovremeno, ministar Vesić podseća da je njegov resor lane, sa 480 miliona, finansirao izgradnju i obnovu saobraćajnica u Novom Sadu, a sa aktuelnim radovima vrednim 315 miliona, ukupna investicija premašuje 800 miliona dinara.

- Ovde gradimo i dva mosta preko Dunava, pripremamo i treći, pešačko-biciklistički, a radiće se i auto-put od Beograda, preko Zrenjanina, do Novog Sada. Nismo zaboravili ni Fruškogorski koridor, a sa Pokrajinom ćemo graditi brzu saobraćajnicu od Bačke Palanke, sa obilaznicom oko Novog Sada - dodao je Vesić, uz napomenu da dogodine, po zahtevu predsednika Aleksandra Vučića, počinje izgradnja novog ulaza u grad sa auto-puta, koji će biti i proširen za još po jednu saobraćajnu traku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UPLAŠIO SE NOVAKA? Evo šta radi Cicipas dok se Đoković protiv Grka bori za Srbiju! (VIDEO)