DRAGORAD DRVENU KUBURU ZA POJAS ZADENUO: Kako je stasiti Dubljanin postao harambaša na Miholjskim susretima sela kod Valjeva

B. PUZOVIĆ

20. 06. 2024. u 07:15

PONOSNO je zadenuo za pojas repliku drevne kubure - uzdarje osvojeno na Miholjskim susretima sela u Popučkama kod Valjeva stasiti Dragorad Mašić (25) iz Dublja kod Bogatića!

ДРАГОРАД ДРВЕНУ КУБУРУ ЗА ПОЈАС ЗАДЕНУО: Како је стасити Дубљанин постао харамбаша на Михољским сусретима села код Ваљева

Foto D. Davidović

 Osvojio je Dragorad laskavu titulu popučanskog harambaše, jer je bio bez premca u obaranju ruke, bacanju kamena s ramena i nadvlačenju konopca i klipka. Uz to, najlepšu masku na dečjem maskenbalu imao je Novak Janković, najoriginalniju Desanka Maletić, a za najbolju grupnu proglašena je ona koju su kreirale sestre Petra i Kruna Bogdanović.

Najmlađi učesnik, sa najboljom maskom, bila je Đurđa Karić. U turniru u malom fudbalu trijumfovala je ekipa Medvedići dobrog srca, najbolji gulaš zgotovio je tim Mešaj da ne zagori, a jelo po izboru - Grobari.

Foto D. Davidović

- Najlakše mi je bilo u bacanju kamena s ramena, tu sam zaista bio bez premca, a u ostalim disciplinama morao sam da pružim maksimum, jer je bilo još iskusnih takmičara - kaže novi popučanski harambaša Dragorad Mašić. - Beše, bogami, prilično naporno nadvlačenje klipka, ali je tu pobedilo moje dugogodišnje iskustvo. Svakako, veoma mi je drago što sam učestvovao na Miholjskim susretima u Popučkama, a eto mene i dogodine, da odbranim titulu harambaše.

Popučke, selo sa oko 2.500 žitelja, nadomak Valjeva, bilo je domaćin manifestacije koja je okupila brojne posetioce iz kolubarskog kraja i okoline. Orila se pesma, nastupali su folklorni ansambli i pevačke grupe Doma kulture "Izvor" iz Gorića kod Valjeva i "Mladosti" iz Pecke kod Osečine. Namera organizatora je da Miholjski susreti kulturnim, zabavnim i sportskim sadržajima obogate život meštana, ali i komšija.

Popučanski narodni festival organizovan je u okviru Miholjskih susreta sela, pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o selu i podršku grada Valjeva i ovdašnje TO.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SFEROPULOS ODUŠEVIO DELIJE: Poslao moćnu poruku, evo o čemu se radi (VIDEO)