SPREMNI ZA NEVOLJU: Sertifikati i oprema za kraljevačka Dobrovoljna vatrogasna društva

G. ĆIROVIĆ

21. 06. 2024. u 11:13

U kraljevačnoj Gradskoj upravi organizovana je dodela sertifikata i opreme za rad ovdašnjih Dobrovoljnih vatrogasnih društava (DVD), kao i uručenje saglasnosti na dokumenta iz oblasti smanjenja rizika od katastrofa i upravljanja vanrednim situacijama u Gimnaziji Raška, Gimnazijama u Kraljevu i Vrnjačkoj Banji, kao i kraljevačkoj Poljoprivredno-hemijskoj školi.

СПРЕМНИ ЗА НЕВОЉУ: Сертификати и опрема за краљевачка Добровољна ватрогасна друштва

G.Šljivić

- Država je preko MUP i Sektora za vanredne situacije prepoznala ulogu i značaj DVD koja u svim većim požarima pomažu profesionalnim jedinicama. Mi obavaljmo opremanje i obuku DVD, dok je lokalna samouprava pomogla u opremanju i registraciji vozila, nabavci rezervnih delova i goriva – rekao je Dejan Seizović, načelnik Odeljenja za vanredne situacije Raškog okruga.

On je istakao da su za smanjenje rizika od katastrofa i upravljanja vanrednim situacijama predviđena akta kojima Odeljenje za vanredne situacije daje procenu rizika i plan zaštite i spasavanja.

G.Šljivić

 

- Usvajanjem dokumenata, pomenute škole su sprovele sve preventivne i operativne mere na zaštiti ljudskih života i materijalnih dobara – naglasio je Seizović.

Kraljevačka lokalna samouprava je u svom budžetu za tekuću godinu, pdsećamo, opredelila pet miliona dinara kao podršku lokalnim DVD za sprovođenje obuke njihovih pripadnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SUSRET ZVEZDA U BERLINU: Ana Ivanović i Rodžer Federer pred egzibicioni turnir (VIDEO)