PARAĆINSKI PESNICI GOSTI U ĆUPRIJI: Predstavljena „Mistična dama“ Zorice Đakovski

Z. R.

23. 06. 2024. u 15:26

POZNATI pesnici iz Paraćina i članovi KK „Mirko Banjević“ Zoran Pavlović, Zlata Jovanović, Gordana Marković i Olga Ružić bili su gosti ćuprijske Biblioteke „Dušan Matić“ na promocije knjige „Mistična dama“ Zorice Đakovski.

ПАРАЋИНСКИ ПЕСНИЦИ ГОСТИ У ЋУПРИЈИ: Представљена „Мистична дама“ Зорице Ђаковски

Foto: Fejsbuk/KK Mirko Banjević

U pitanju je pesnički prvenac profesorke klavira ćuprijske muzičke škole, pa je predstavljanje njene prve knjige proteklo uz nadahnutu muziku učenika OMŠ „Dušan Skovran“-

Zorica Đakovski pomoravskoj javnosti više je poznata kao pijanistkinja sa divnim sopranom nego kao pesnikinja, a tokom promocije, praćenoj kazivanjem svežih i nadahnutih stihova, pokazala je da različite vrste umetnosti često idu „ruku pod ruku“ jer je umetnica kazivala stihove, a i svirala na klaviru.

Paraćinski književni stvaraoci su govorili o pesničkim kvalitetima autorke i njene prve pesničke knjige čiji je naziv -  „Mistična dama“ - potpuno u skladu sa ličnošću Đakovske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! Novosti otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio