PETI „RAVANELIUS“: Koncert „Orao i zmaj“ i Nacionalnog simfoinijskog orkestra Srbije na otvaranju

Z. GLIGORIJEVIĆ

06. 07. 2024. u 13:55

Peti festival muzičke izuzetnosti “Ravanelius” sinoć je otvoren koncertom Nacionalnog simfonijskog orkestra Srbije, osnovanog u čast jubileja festivala, dirigovao je maestro Ifan Sun, jedan od desetorice najboljih kineskih dirigenata, a kao solisti nastupili su violinista Kjuan Juan i violončelista Dragan Đorđević Suzuki.

ПЕТИ „РАВАНЕЛИУС“: Концерт „Орао и змај“ и Националног симфоинијског оркестра Србије на отварању

Foto:TV Pomoravlje

-Veliko mi je zadovoljstvo i čast što je Ćuprija večeras svet i što je večeras svet u Ćupriji. Ako govorimo o muzici, onda govorimo o univerzalnom jeziku, jeziku koji svi razumemo, jeziku koji svi osećamo, jeziku koji nas sve spaja. Večeras se spajaju i Kina i Ćuprija, i Srbija i Rusija. Spojeni smo u jednu zajednicu, a to je Ravanelius”. Uživajte u ovakvom spektalu, koji se ne vidi i ne doživljava svakog dana – ocenila je Jelena Đulinac, predsednica opštine Ćuprija.

Dragan Đorđević Suzuki, umetnički direktor Festivala “Ravanelius” rekao je da je festival postao važna stanica za mnoge domaće i svetske umetnike i da je ponosan što je „Ravaneliu“ za trogodišnjicu rada proglašen za najbolji regionalni festival.

Festival će trajati do 12. jula, a publika će moći da uživa u nastupu vrhunskih i svetski poznatih i priznatih umetnika iz Kine, Rusije, Mađarske, Ukrajine i Rumunije, koji će nastupiti, kako na otvorenoj sceni Škole za muzičke talente tako i premijerno u renoviranoj koncertnoj sali OMŠ „Dušan Skovran“. I ove godine neće izostati sadržaji za najmlađe, poput muzičkog bioskopa, opere za decu i muzičkih radionica za najmlađe.

Organizatori festivala su Ustanove kulture “Ćuprija” i Škole za muzičke talente u Ćupriji, a pokrovitelji opština Ćuprija i Ministarstvo kulture Republike Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UPLAŠIO SE NOVAKA? Evo šta radi Cicipas dok se Đoković protiv Grka bori za Srbiju! (VIDEO)