ZNANJE JE GARANCIJA USPEHA: Opština Bačka Palanka nagradila 184 učenika uručivši im knjige, diplome i zlatnike kao podršku marljivosti

Lj.P.

09. 07. 2024. u 12:19

NAJBOLjI đaci iz osnovnih i srednjih škola na teritoriji opštine Bačka Palanka, njih 184, lokalna samouprava nagradila je za postignute uspehe.

ЗНАЊЕ ЈЕ ГАРАНЦИЈА УСПЕХА: Општина Бачка Паланка наградила 184 ученика уручивши им књиге, дипломе и златнике као подршку марљивости

FOTO: opština Bačka Palanka

Diplomu, zlatnik i knjigu dobilo je 15 đaka generacije, diplomu i knjigu 89 vukovaca, dvoje dobitnika nagrade "Kornelije Stanković", osam učenika po IOP-u 3, i 70 đaka koji su osvajali nagrade na republičim ili međunarodnim takmičenjima, među kojima je čak 40 učenika ŠOMO "Stevan Hristić".

Na ceremoniji, najboljima je nagrade uručio Branislav Šušnica, predsednik opštine Bačka Palanka.

- Znanje i obrazovanje su garancija uspeha - istakao je Šušnica. - Svečani prijem i simbolične nagrade koje smo uručili našim najboljim đacima predstavljaju znak pažnje i podršku izvrsnosti i marljivosti i podsticaj da i u budućnosti budu posvećeni učenju i obrazovanju.

Nagrade su, kako je rekao, podstrek i drugim đacima da slede njihov put, a ovo je prilika da se javno afirmišu i njihovi nastavnici i profesori, zahvaljujući čijem trudu i zalaganju je ostvaren ovako izvanredan uspeh.

Đački prevoz i udžbenici

ZA prevoz dece sa smetnjama u razvoju izdvajamo pet miliona. Za Vukove nagrade milion dinara. Iz budžeta se finansiraju i udžbenici za đake prvake, a za decu romske nacionalnosti obezbeđujemo i komplete školskog pribora - dodao je Šušnica.

- Zato renoviramo škole, vrtiće, dečija igrališta, rekonstruišemo puteve, nabavljamo savremenu opremu. Otvorili smo sedam novih vrtića. Završili tri i izgradili dve nove sportske dvorane. Opština Bačka Palanka izdvaja 20 miliona za prevoz učenika i studenata. Sa šest miliona subvencionišemo smeštaj u đačkim i studentskim domovima. Za đačke i studentske stipendije i za besplatnu užinu izdvajamo po 8,5 miliona dinara - rekao je Šušnica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UPLAŠIO SE NOVAKA? Evo šta radi Cicipas dok se Đoković protiv Grka bori za Srbiju! (VIDEO)