MLADIĆ IZ KRUŠČIĆA KRAJ KULE DOBIO BESPOVRATNA SREDSTVA MINISTARSTVA ZA BRIGU O SELU Država i Željku ispunila želju

Zoran Rajić

15. 07. 2024. u 06:18

IAKO će tek u septembru navršiti 22 godine, Željko Tvrdovski dobio je kuću sa okućnicom u Kruščiću kod Kule - po konkursu Ministarstva za brigu o selu koje dodeljuje bespovratna sredstva uparvo za te namene. Ugovor kojim postaje korisnik poseda u svom selu, a posle 10 godina i njegov vlasnik, Željko je potpisao u Palati "Srbija", u Beogradu...

МЛАДИЋ ИЗ КРУШЧИЋА КРАЈ КУЛЕ ДОБИО БЕСПОВРАТНА СРЕДСТВА МИНИСТАРСТВА ЗА БРИГУ О СЕЛУ   Држава и Жељку испунила жељу

foto Z. R.

- Prvi put sam konkurisao, u pripremi dokumentacije pomogla mi je Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj u Kula, i bio sam iskreno iznanađen kad su mi javili da sam "prošao" - veli momak koji je, odmah po završetku srednje škole, u kojoj je izučio za bravara-zavarivača, počeo da radi u zanatskoj radionici za proizvodnju industrijskog nameštaja u Kruščiću, a na porodičnom gazdinstvu gaji svinje i sa ocem proizvodi povrće u plasteniku.

Plan

KUĆA koju je Željko kupio uz pomoć Ministarstva za brigu o selu ima dve spavaće i jednu dnevnu sobu, uz kuhinju, kupatilo i špajz.

- Po uslovima konkursa, ona mora biti odmah useljiva, što i jeste, ali nameravam da podignem kredit i sredim je da bude kao nova - pun je elana momak koji se skućio u selu sa manje od 2.000 stanovnika.

Stočarstvom i povrtarstvom, kaže, namerava da se bavi i u kući koju je dobio, jer dar od države ima veliko ekonomsko dvorište - sa štalom, oborima, čardakom i posebnim objektom za smeštaj stočne hrane, a tu su još i bašta, i voćnjak. Sve mu to odgovara, jer ističe da voli poslove i život na selu.

A, u novu kuću preseliće se iz stare, u kojoj je dosad živeo sa ocem i trojicom braće...

- Lepo se slažemo, ali ja sam želeo da se osamostalim i budem svoj čovek. Nije bilo lako naći ni podstanarsku kuću u selu, a kamo li onu za koju bih konkurisao na konkursu Ministarstva. Jer, cene su "skočile" zbog velikog interesovanja porodica iz Rusije, od kojih su se četiri već doselile u Kruščić - objašnjava Željko.

Inače, država za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom dodeljuje maksimalno 1,2 miliona dinara, oko 10.000 evra, a Željko je imao sreću da nađe ono što mu odgovara po nižoj ceni, pa je vlasnicima isplaćeno 9.000 evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)