NATAŠI I DALJE POTREBNA NAŠA POMOĆ: Majku 9-godišnjeg dečaka čeka i treća antikancer vakcina u Istanbulu

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

15. 07. 2024. u 17:33

NATAŠA Adamović (45) iz Novog Sada, koja se leči od kancera oba plućna krila, primila je i drugu antikancer vakcinu, zahvaljujući ljudima dobre volje, koji su pojedinačnim donacijama i SMS porukama za kratko vreme uspeli da prikupe 15.000 evra za te namene.

НАТАШИ И ДАЉЕ ПОТРЕБНА НАША ПОМОЋ: Мајку 9-годишњег дечака чека и трећа антиканцер вакцина у Истанбулу

Foto: Privatna arhiva

Posle četiri nedelje provedene u jednoj prestižnoj klinici u Istanbulu, ona i njen suprug Dušan vratili su se kući, gde ova hrabra žena i majka devetogodišnjeg dečaka skuplja snagu za novi ciklus terapija, koji je zakazan već za 31. jul na istoj klinici.

Da li će Nataša ponovo otići u Tursku, međutim, zavisi od svih nas, jer se nova personalizovana terapija sastoji od treće antikancer vakcine, koja košta 7.500 evra, i biološke terapije od 4.000 evra. Tu su još i PET skener i troškovi zaštitnih infuzija i infuzija za jačanje imunog sistema.

RFZO ne pokriva troškove ove Natašine terapije, zbog čega su se njeni sugrađani iz rodnog Vršca, kao i iz Novog Sada, gde živi sa porodicom, angažovali oko organizacije brojnih humanitarnih akcija za prikupljanje sredstava.

SMS poruke sa sadržajem 227 šalju se na broj 3800. Cena poruke je 200 dinara.

Ova hrabra žena se još od 2018. bori sa ovom bolešću. Najpre joj je bio dijagnostikovan izuzetno redak kancer pljuvačne žlezde, zbog čega joj je, nakon više operacija, odstranjena cela desna donja vilična kost. To joj otežava i govor i ishranu.

Pre nekoliko meseci, kada je pomislila da je sve gotovo, ustanovljeno je da joj je tumor metastazirao na oba plućna krila, koji sada, uz pomoć dobrih ljudi, pokušava da izleči.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVA RADNA MESTA I DUGAČAK SPISAK BENEFITA: Sve o uslovima koje nudi kompanija Mercator-S