PRIVILEGIJE ZA BRANIOCE: Uručene legitimacije borcima u Rumi

S. K.

30. 07. 2024. u 18:29

U KULTURNOM centru "Brana Crnčević" u Rumi Dušan Ljubišić, predsednik Opštine Ruma, uručio je 40 legitimacija korisnicima boračko-invalidske zaštite.

ПРИВИЛЕГИЈЕ ЗА БРАНИОЦЕ: Уручене легитимације борцима у Руми

Foto Opština Ruma

U Rumi je do sada ukupno podeljeno 325 legitimacija, od toga 265 za korisnike sa statusom borca, a ove godine 120 građana je podnelo zahtev za izdavanje boračke legitimacije.

- Želim da zahvalim svima što ste branili otadžbinu, dali svoj doprinos za našu Srbiju, a Opština Ruma će aktivno učestvovati u jačanju položaja boraca. Rečeno mi je da borci nemaju pravo na besplatan prevoz, ali potrudićemo se da na sledećoj sednici Opštinskog veća u Pravilnik o subvencionisanju javnog prevoza na teritoriji ove opštine uvrstimo i vas - kazao je Ljubišić.

Predsednik rumskog SUBNOR Predrag Vukmirić napominje da boračka legitimacija i najavljena spomenica daju korisnicima pre svega jednu moralnu podršku.

- Legitimacija povlači beneficije, a u saradnji sa opštinom trudićemo se da izdejstvujemo što veće privilegije. U nekim gradovima, to je definisano opštinskim odlukama, a nadamo se do kraja godine da će tako biti i kod nas - kazao je Vukmirić.

Predsednik Udruženja ratnih vojnih invalida opštine Ruma Milija Veresija je ponovio stav da je legitimacija dokaz da društvo ceni žrtvu koja je podneta za slobodu naše zemlje, i da je pojedincu teško ostvariti prava. Zato je bitno da se udruženo nastupa i da boračka udruženja stoje na usluzi građanima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! Novosti otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio