POŽAR NA KLISI GASI 130 LJUDI I BROJNA MEHANIZACIJA: Angažovani svi raspoloživi kapaciteti Grada Novog Sada

Z. GRUMIĆ

03. 08. 2024. u 23:16

PO nalogu gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića svi raspoloživi kapaciteti gradskih preduzeća angažovani su na gašenju požara na Klisi, saopšteno je večeras iz gradonačelnikovog Kabineta.

ПОЖАР НА КЛИСИ ГАСИ 130 ЉУДИ И БРОЈНА МЕХАНИЗАЦИЈА: Ангажовани сви расположиви капацитети Града Новог Сада

Grad Novi Sad

Požar koji je izbio popodne na niskom rastinju i divljoj deponiji a potom se proširio ka rasadniku „Gradskog zelenila“ gase i pripadnici Vatrogasne službe Novog Sada sa 11 vozila i 30 službenika kao i Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Novi Sad“ sa pet vozila i 35 dobrovoljaca.

U gašenju požara učestvuju ljudstvo i mehanizacija javno-komunalnih preduzeća „Gradsko zelenilo“,  „Vodovod i kanalizacija“, „Put“, „Čistoća“, Uprave za inspekcijiske poslove.

-Ukupno je na terenu 130 ljudi, 40 vozila i radnih mašina - dodaje se u saopštenju.

Ubrzo nakon izbijanja požara na lice mesta stiglo je više ekipa Vatrogasno-spasilačke brigade a policija je u tom delu grada obustavila saobraćaj zbog gustog dima.

JKP "Gradsko zelenilo" je saopštilo da je vatra tokom popodneva zahvatila trsku kod obližnjeg kanala a potom ugrozila i rasadnik.

- Požar je zahvatio deo grana, koje su prikupljene nakon sanacije posledica prošlogodišnjih oluja. U gašenje su se uključila i druga javna preduzeća i dobrovoljna vatrogasna društva. Požar za sada ne preti objektima, ni imovini preduzeća – navedeno je saopštenju "Gradskog zelenila".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ U PROBLEMU: Ako ne zaigra na ovim turnirima, uslediće kazna