POSAĐENO 945 SADNICA UKRASNOG ŠIBLJA NA OKRETNICI KOD ŠTRANDA: "Zelenilo" nastavlja sa ukrašavanjem Novog Sada

Lj.P.

06. 08. 2024. u 12:16

NA okretnici kod kupališta Štrand u Novom Sadu, radnici "Gradskog zelenila" poosadili su 945 sadnica ukrasnog šiblja, 395 sadnica šiblja nara i 550 berberisa. Pored toga, posađeno je i 282 sadnica ukrasne trave i okopane su cvetne gredice.

ПОСАЂЕНО 945 САДНИЦА УКРАСНОГ ШИБЉА НА ОКРЕТНИЦИ КОД ШТРАНДА: Зеленило наставља  са  украшавањем  Новог Сада

FOTO: Gradsko zelenilo

U jutarnjoj smeni zaliveno je zelenilo kod Pokrajinske vlade, na početku Modene, kod mosta Duga, na platou ispred SNP-a, ruže na Keju, okretnici kod Štranda, u Somborskoj, Narodnog fronta, Bulevaru cara Lazara.

FOTO: Gradsko zelenilo

U trećoj smeni zalivaće se drveće, cveće i šiblje u Seljačkih Buna, Kaće Dejanović, Bulevaru Jovana Dučića i produžetku ka Somborskoj pruzi, u svim ulicama na Limanima 1, 2 i 3, i u Železničkom parku. Kao i na Futoškom putu, stambenom bloku Branimira Ćosića-Bulevar Oslobođenja, Majevičkoj, Slobodana Bajića, Novosadskog Sajma, Bulevaru kralja Petra. U trećoj smeni zaštitnim prepratima tretiraće se živa ograda na više lokacija u centru grada i lipe na Novom naselju.

FOTO: Gradsko zelenilo

Uz sadnju i zalivanje košena je i trava na više lokacija. Kod Kaćke petlje, Bulevaru Evrope, Futoškom putu u celoj dužini od Futoga prema Veterniku i gradu, ulicama oko Dunavskog parka, Kameničkom  putu. Zatim zelene površine između Muzeja grada i Muzeja savremene umetnosti, Limanu 2.

FOTO: Gradsko zelenilo

Takođe, okopavani su i plevljeni tanjiri uz drveće na putu Venizelosa i kod Kvantaša, a Šumadijskoj, Stevana Milovanova, Stevana Musića, Bulevaru Jaše Tomiića, Filipa Filipovića-Milenka Grčića, Drage Spasić orezana je živa ograda, a na Bulevaru Evrope i Staničnom trgu se okopava i orezuje šiblje. U Dunavskom parku se okopavaju i pleve kamenjari sa cvećem i skidaju precvetali cvetovi ruža.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ U PROBLEMU: Ako ne zaigra na ovim turnirima, uslediće kazna