POŽAREVLJANI RASPISALI NOVU JAVNU NABAVKU ZA IZBOR IZVOĐAČA RADOVA NA TERITORIJI MZ ČAČALICA Obnova šeste ličke tek iz trećeg puta

D. NOVKOVIĆ

07. 08. 2024. u 11:20

ZBOG problema sa javnim nabavkama, još nije počela lane najavljena obnova Ulice Šeste ličke divizije, u naselju Busije, pa je JKP "Parking servis" pokrenuo novu proceduru za izbor izvođača radova, po ceni od 97 miliona dinara.

ПОЖАРЕВЉАНИ РАСПИСАЛИ НОВУ ЈАВНУ НАБАВКУ ЗА ИЗБОР ИЗВОЂАЧА РАДОВА НА ТЕРИТОРИЈИ МЗ ЧАЧАЛИЦА   Обнова шесте личке тек из трећег пута

D. Novković

U ovoj ulici, jednoj od najdužih u mesnoj zajednici Čačalica, prva faza radova podrazumevaće obnovu kolovoza i trotoara - u delu od Ulice Moše Pijade, do OŠ "Desanka Maksimović" - koji predstavljaju najveći problem žiteljima saobraćajnice koja prolazi i pored kasarne "General Pavle Jurišić Šturm".

Cena

PROJEKAT za neophodni preobražaj Ulice Šeste ličke divizije urađen je još 2017, ali je u međuvremnu zastareo, pa se pristupilo izradi novog. I prvobitna cena obnove, koja je iznosila oko 75 miliona, bez poreza, rebalansom je "podignuta" na 97 miliona dinara.

Jer, kada su ranije menjane podzemne instalacije za toplovodnu, vodovodnu i elektromrežu, ulica je na mnogo mesta najpre sečena, a potom krpljena, pa su se stvorile neravnine u kojima se, posle iole obilnijih padavina, sakupljala voda. Problem je i što na pojedinim deonicama nema trotoara, gledano sa leve strane od centra grada, pa su žitelji ovog dela Požarevca primorani da se kreću kolovozom, ili da pređu na drugu stranu ulice.

Sada je u planu i izgradnja biciklističke staze široke metar i po, uz sadnju drvoreda bagrema između ulica Narodnog fronta i Sedam sekretara Skoja. Takođe, najavljen je i parking pored škole, uz formiranje takozvanog zelenog pojasa...

Svi ovi radovi odlažu se od aprila prošle godine, jer prethodne dve javne nabavke za izbor izvođača radova nisu uspele, pa je Ulica Šeste ličke divizije bila tema i tokom sednica Skupštine grada. Opozicija je negodovala što obnova, planirana u budžetu za 2023, nije realizovana, iako su tada predviđena sredstva kasnije uvećana rebalansom.

- Sistem javnih nabavki je takav kakav jeste i oba puta postupak je poništavan zbog zahteva za zaštitu ponuđača, o kojima odlučuje republička komisija - objasnio je, svojevremeno, gradonačelnik Saša Pavlović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUKLA BRUKA! Alkaraz priznao da se folira tokom mečeva