PROJEKAT UZ PODRŠKU POKRAJINSKOG SEKRETARIJATA ZA PRIVREDU POBEDNIK NACIONALNOG TAKMIČENJA Pomoć damama u biznisu

Z. GRUMIĆ

12. 08. 2024. u 13:15

ZAHVALjUJUĆI trijumfu na nacionalnom takmičenju za najbolju ideju u promociji preduzetništva EEPA 2024, koje je organizovalo Ministarstvo privrede, digitalni projekat "OsnaŽene" iza kojeg stoji istoimeno udruženje preduzetnica, predstavljaće Srbiju na finalnom evropskom takmičenju koje će u Budimpešti biti održano tokom novembra.

ПРОЈЕКАТ УЗ ПОДРШКУ ПОКРАЈИНСКОГ СЕКРЕТАРИЈАТА ЗА ПРИВРЕДУ ПОБЕДНИК НАЦИОНАЛНОГ ТАКМИЧЕЊА   Помоћ дамама у бизнису

Z. Grumić

A, tokom jučerašnje konferencije za medije u Novom Sadu, predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam - kao jednog od nosilaca projekta "OsnaŽene" - i pomenutog poslovnog udruženja predstavili su prvu digitalnu platformu ženskog biznisa u našoj zemlji i regionu.

Cilj je, čulo se, da ženama koje žele da se odvaže za pokretanje sopstvenog biznisa bude pružena odgovarajuća stručna podrška - uz motivaciju i inspiraciju za rast i razvoj poslovanja u različitim oblastima.

- Platforma "OsnaŽene" nastala je posle uspešno realizovane Startap akademije ženskog preduzetništva, pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata, koja je podrazumevala poslovno povezivanje, te pristup širokom spektru edukacija, uključujući i onlajn kurseve, radionice, vebinare i druge sadržaje neophodne za uspešnu poslovnu klimu. Taj naš projekat započet je na temeljima znanja i iskustva, a kada se na to nadovežu upornost i posvećen rad, uspeh i rezultati ne izostaju - istakla je dr Indira Popadić, poslovni konsultant.

Kriterijumi

FINALNO Evropsko takmičenje za promociju preduzetništva EEPA 2024 biće održano u prestonici Mađarske od 18. do 20. novembra, a kriterijumi za izbor bili su originalnost i izvodljivost, uticaj koji projekat ima na lokalnu ekonomiju, odnos sa zainteresovanim stranama i prenosivost projekta na druge regione u Evropi.

Pokrajinski sekretar za privredu, dr Nenad Ivanišević, naglasio je značaj zajedništva i timskog rada za uspešno poslovanje i najavio nastavak podrške ženskom, ali i svim ostalim oblicima preduzetništva.

- Prvih stotinu dana drugog mandata Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam obeležila je ova nagrada, na koju smo veoma ponosni - poručio je dr Ivanišević.

I druge članice Poslovnog udruženja - Natalija Knežević Ivanović i Jadranka Maletin - nisu krile zadovoljstvo zbog činjenice da su učesnice ovog projekta, pozivajući žene preduzetnice da im se pridruže i na njihovoj digitalnoj platformi pronađu sve ono što im je potrebno ne samo da počnu biznis, već i da, ukoliko se već bave nečim, nađu dodatnu inspiraciju i podršku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PRVI PUT U ISTORIJI SE OVO DEŠAVA U FIRMAMA: Situacija koju niko u Srbiji ni svetu nije očekivao