IZLOŽBA ASTROFOTOGRAFIJA „IZNAD NEBA“: U Paraćinu prva samostalna postavka Aleksandra Đorđevića

Z. R.

12. 08. 2024. u 13:29

NA PLATOU ispred paraćinskog Regionalnog inovacionog startap centra (RISC) 16. avgusta od 19 sati biće otvorena prva samostalna izložba astrofotografija Aleksandra Đorđevića, pod nazivom "Iznad neba", Paraćinca koji od 2018. godine radi kao profesor fizičkog vaspitanja u Kini.

ИЗЛОЖБА АСТРОФОТОГРАФИЈА „ИЗНАД НЕБА“: У Параћину прва самостална поставка Александра Ђорђевића

Foto: Privatna arhiva

Postavka obuhvata 36 fotografija bliskih nebeskih tela kao što su Mesec i Sunce, ali i objekata u dubokom svemiru poput maglina, galaksija, sazvežđa, zvezda i ostataka supernova. Fotografije su snimane sa raznih lokacija u Srbiji, Kini i sa karipskih ostrva, saznajemo od Filipa Stefanovića, realizatora ove izložbe, čiju oranizaciju „potpisuju“ paraćinska Foto-grupa „Art tim“. Tamošnji Zavičajni muzej i RISC.

Nakon otvaranja izložbe, za sve ljubitelje svemira i astrofotografije Đorđević će održati predavanje na kom će govoriti o metodologiji fotografisanja nebeskih tela, za šta je – osim poznavanja zvezdanog neba – potrebna i adekvatna oprema.

Aleksandar Đorđević se bavi još makro i uličnom fotografijom, ali je najznačajnije rezultate ostvario baš fotografijama nebeskih tela i svemira, zahvaljujući čemu je učestvovao na nekoliko grupnih izložbi u Kini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIŠTA OD TREĆE FAZE: KK Partizan završio sa prodajom sezonskih karata