KONAČNO UREĐENA BIVŠA DEPONIJA U LAĆARKI KOD SREMSKE MITROVICE Sadnice umesto smeća

S. KOSTIĆ

14. 08. 2024. u 14:31

NEKADA jedan od najvećih ekoloških problema, prostor oko bivše deponije u Laćarku konačno je uređen, zahvaljujući projektu realizovanom posredstvom Ministarstva zaštite životne sredine koje je izdvojilo oko 13, dok je lokalna samouprava u Sremskoj Mitrovici obezbedila još četiri miliona dinara.

КОНАЧНО УРЕЂЕНА БИВША ДЕПОНИЈА У ЛАЋАРКИ КОД СРЕМСКЕ МИТРОВИЦЕ   Саднице уместо смећа

foto Grad Sremska Mitrovica

- Ovaj prostor bio je devastiran 20 godina, otpad se donosio sa svih strana, a sada smo deponiju trajno eliminisali, uz prevenivne mere, od kojih su neke i represivne, za one koji bi da nastave po starom. Posao će, međuti, biti završen tek sadnjom oko 300 stabala, što je planirano za jesen - kaže gradonačelnik Sremske Mitrovice, Branislav Nedimović.

Iz firme koja je bila izvođač radova poručuju da su uspeli da privedu nameni ovu parcelu od oko 12,5 hektara, a smeća je bilo na nešto manje od polovine pomenute površine. Zato je odneto ukupno 44,920 kubika, što komunalnog, što građevinskog otpada. Ovaj prvi odložen je na regionalnu deponiju "Srem - Mačva", a drugi u luku "Leget". Rupe koje su se pojavile, popunjene su čistom zemljom. Nadalje, iskopan je i kanal, te postavljene dve ograde - odbojna i zaštitna - a ostavljeni su kapija i put po sredini deponije, za slučaj da ponovo treba popunjavati rupe u kojima se doskoro gomilao otpad.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PESMA POSVEĆENA DUŠKU TOŠIĆU: Karleušinu najlepšu baladu je Marina Tucaković napisala zbog njihove ljubavi