UGAŠEN I DRUGI POŽAR NA DEPONIJI U KRALJEVU Sad dim i smrad ugrožavaju zdravlje

G. ĆIROVIĆ

15. 08. 2024. u 11:58

SAMO tri dana po gašenju prethodnog, na Gradskoj deponiji u Kraljevu izbio je novi požar, pa je i on brzo stavljen pod kontrolu, ali su se dim i nesnosni smrad osetili u čitavom gradu na Ibru.

УГАШЕН И ДРУГИ ПОЖАР НА ДЕПОНИЈИ У КРАЉЕВУ   Сад дим и смрад угрожавају здравље

priv.arhiva

I, dok su - posle brze i efikasne intervencije vatrogasaca - radnici JKP "Čistoća", te kraljevačkog "Vodovoda" i "Puteva" mehanizacijom zatrpavali žarišta i sanirali deponiju, istražni organi pokušavaju da utvrde uzroke paljevine i provere spekulacije da je ponovo u pitanju ljudski faktor, odnosno da su požar izazvale osobe koje neovlašćeno ulaze na smetlište i sakupljaju sekundarne sirovine.

U saopštenju Odseka za zaštitu životne sredine pri Odeljenja za inspekcijske poslove kraljevačke Gradske uprave, sugrađanima se preporučuje izbegavanje fizičke aktivnosti u spoljašnjoj sredini, skraćivanje boravka na otvorenom, kao i preusmeravanje obavljanja uobičajenih aktivnosti u zatvoreni prostor. Preporuke se odnose na celokupnu populaciju, a posebno na osetljive grupe - starije, decu i osobe sa oboljenjima srca i pluća.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NE ŽELI DA BUDE KAO ĐOKOVIĆ, VEĆ... Nova teniska nada ima jasnu viziju