ČAČAK UVEK U PRVOM PLANU: Posle lokalnih izbora, grad na Moravi dobio i novog-starog gradonačelnika, u trećem mandatu

V. ILIĆ

20. 08. 2024. u 17:29

DUŽE od dva i po meseca od lokalnih izbora, i u gradu na Moravi konstituisana je vlast, a tokom sednice ovdašnje Skupštine koja je započeta još prošle sedmice Milun Todorović je po treći put izabran za gradonačelnika.

ЧАЧАК УВЕК У ПРВОМ ПЛАНУ: После локалних избора, град на Морави добио и новог-старог градоначелника, у трећем мандату

Foto V. Ilić

U potonjem obraćanju, on je istakao da će izabrano gradsko rukovodstvo i dalje raditi u interesu svih žitelja Čačka, bez obzira na njihovu, političku, versku ili nacionalnu pripadnost.

- Veoma sam srećan što ću sa mnogima nastaviti bitku za Čačak, za naš grad koji će biti lepši i uređeniji, sa što više zaposlenih, sa što više mladih koji će se u njega vraćati, a da odavde što manje ljudi odlazi. Često ističem, a to je velika istina, da Čačkom u svakom trenutku rukovodi oko 100 ljudi. Pored gradonačelnika, njegovog zamenika i pomoćnika, članova Gradskog veća, predsednika, zamenika i sekretara Skupštine, odbornika, tu su i direktori javnih preduzeća i ustanova koji su žila kucavica našeg grada - naglasio je Todorović.

Budžet

TRUDILI smo se da budžet bude opredeljen tamo gde je to najpotrebnije: u socijalnu zaštitu, brigu o deci i predškolske ustanove, što su naši najveći korisnici lokalne kase - naglasio je Todorović, ponosan i na trenutni bilans od 40.000 zaposlenih i samo 3.250 onih koji još traže radno mesto.

Na primedbe odbornika opozicije, odgovorio je tvrdnjom da predstavnici liste "Aleksandar Vučić - Čačak sutra", na čijem čelu je imao čast da bude, žele da rade jedino i isključivo u interesu građana.

- Neko je rekao da mi samo čekamo poziv iz Beograda, pa radimo onako kako nam se kaže. Naravno da to nije istina. Imamo svoju politiku, a potrebe su enormne - naglasio je novi-stari gradonačelnik Čačka, ne želeći ni da podseća na neveselu situaciju u kojoj se grad nalazio pre samo osam godina...

Tada, kaže, nisu imali auto-put, a za dve godine ovuda će ih prolaziti čak četiri: Beograd - Čačak, Čačak - Požega, Čačak - Pojate i Čačak - Mrčajevci - Kragujevac. Završena je i međunarodna vazdušna luku "Morava" u Lađevcima, pa sada u letnjem periodu odatle može da se leti u Istanbul, Solun i Tivat, a vratiće se i linija do Beča...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MaxBet lansirao prvu potpuno AI generisanu marketinšku kampanju