DNEVNI BORAVAK ZA MNRO U BAČKOJ PALANCI TREBALO BI DA BUDE ZAVRŠEN DO 30. NOVEMBRA Kontrolu radova preuzela Vlada

Lj.P.

30. 08. 2024. u 10:35

IZGRADNjA Dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju trebalo bi da bude završena do 30. novembra, a cilj je da do kraja godine objekat bude i licenciran, i opremljen - najavio je Igor Peško, savetnik predsednika Vlade, Miloša Vučevića, tokom sastanka sa predsednikom Opštine u Bačkoj Palanci, Branislavom Šušnicom, te predstavnicima roditelja iz ovdašnjeg udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama.

ДНЕВНИ БОРАВАК ЗА МНРО У БАЧКОЈ ПАЛАНЦИ ТРЕБАЛО БИ ДА БУДЕ ЗАВРШЕН ДО 30. НОВЕМБРА   Контролу радова преузела Влада

FOTO: sajt opštine Bačka Palanka

Kako je precizirao, posle dogovora sa premijerom, kontrolu nad završetkom projekta preuzela je Vlada, a od izvođača radova zahtevana je veća dinamiku radova i svakodnevno fotodokumentovano izveštavanje o napretku projekta. Dogovoreno je i da se mesečni izveštaj o realizaciji dostavlja i pomenutom Udruženju.

Istovremeno, pomoćnica ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Slađana Marković Stojanović, istakla je da će ovaj resor pomoći oko izrade elaborata i licenciranja objekta, te da će Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Udruženju, najkasnije do 1. oktobra, u prostorijama Gerontološkog centra u Bačkoj Palanci obezbediti privremeni prostor za smeštaj i boravak dece sa smetnjama u razvoju.

A, za finansiranje usluge smeštaja, boravka, opreme i angažovanja stručnih saradnika za rad sa decom, Pokrajinski sekretarijat obezbedio je 5,2 miliona. Za potrebe Udruženja izdvojeno je 600.000 dinara.

Branislav Šušnica ponovio je da će lokalna samouprava u rebalansu budžeta izdvojiti novac za opremanje Dnevnog boravka, a da će u projekciji kase za dogodine biti predviđen novac za zapošljavanje stručnog kadra koji be brinuti o korisnicima i raditi sa njima.

- Izuzetno je važno što se u rešavanje ovog problema uključio i premijer Miloš Vučević, i Vlada Srbije. Zato sam uveren da će ovaj projekat od izuzetnog značaja za Bačku Palanku biti završen u skladu sa dogovorenom dinamikom - zaključo je prvi čovek lokalne samouprave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DIVAC IZABRAO NAJBOLJU EVROPSKU PETORKU: Ova imena jača su i od američkog drim-tim, imali tu i Nikole Jokića?