BRIGA ZA RATNE VETERANE: U Kraljevu uručeno još 400 boračkih legitimacija

G. ĆIROVIĆ

30. 08. 2024. u 11:20

Od ukupno 3.112 zahteva Kraljevčana za priznavanje statusa borca podnetih Odseku za boračko-invalidsku zaštitu pri Odeljenju društvenih delatnosti ovdašnje Gradske uprave, sa najnovijih 400 do sada je ratnim veteranima sa teritorije grada na Ibru podeljeno više od 2.000 boračkih legitimacija.

БРИГА ЗА РАТНЕ ВЕТЕРАНЕ: У Краљеву уручено још 400 борачких легитимација

G.Šljivić

Pravo na legitimaciju ima borac, ratni vojni invalid, korisnik prava boračko-invalidske zaštite - mirnodopski vojni invalid, civilni invalid rata, roditelj, supružnik ili dete palog borca, vojnika preminulog ili poginulog u Vojsci, civilne žrtve rata, preminulog Vojnog invalida i preminulog civilnog invalida rata.

- Na ovaj način svi koji su se borili u ratovima na prostoru bivše Jugoslavije, kao i na Kosovu i Metohiji, moći će, pored ostalog, da ostvare pojedine pogodnosti, poput 20 odsto popusta na komunalne usluge ili prednost prilikom pregleda i zakazivanjnja specijalističkih pregleda u OB „Studenica“ - rekao je dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva, uručujući legitimacije.

G.Šljivić

 

On je istakao i da su se svi oni, rizikujući svoj život, hrabro borili za Srbiju i srpski narod i da je veoma značajno da im se država i lokalna samouprava bar malo oduže.

- Iako ova legitimacija nema veliku finansijsku vrednost, ona je priznanje svim ratnim veteranima i njihovim porodicama – rekao je Terzić naglasivši da je, prilikom mobilizacije devedesetih godina odziv u kraljevačkom kraju bio čak 110 odsto, višestruko viši u odnosu na ostale gradove i opštine. - Kao što danas mnogi s ponosom čuvaju albanske spomenice svojih predaka, siguran sam da će na isti način potomci ovih boraca sa ponosom čuvati njihove boračke legitimacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PESMA POSVEĆENA DUŠKU TOŠIĆU: Karleušinu najlepšu baladu je Marina Tucaković napisala zbog njihove ljubavi