OD KOLA ZA 2.000 LJUDI, DO DUNAV VFESTA: Završeno nikad bogatije Kultruno leto u Smederevu

J. I.

02. 09. 2024. u 14:00

MANIFESTACIJA Kulurno leto u Smederevu završena je proteklog vikenda, a tokom dva meseca, organizovan je bogat program, najraznovrsniji do sada.

ОД КОЛА ЗА 2.000 ЉУДИ, ДО ДУНАВ ВФЕСТА: Завршено никад богатије Култруно лето у Смедереву

Foto: N. Živanović

Kulturno leto počelo je najmasovnijim kolom u Srbiji u kojem je učestvovalo 2.000 članova   kulturno-umetničkih društava sa područja grada.

Na gradskom trgu organizovane su škole plesa, programi i radionice za mališane, a u Vinskom gradu nastupali su muzičari.

Ljubitelji filma uživali su u programu Patosineme, bioskopa na otvorenom, a glavni program bio je 7. Dunav film fest, tokom kojeg je prikazno 40 filmskih ostvarenja iz podunavskih zemanja. Takođe, održan je i festival Tvrđava muzike u Malom gradu.

Mladi su uživali u alternativnim programima Art četvrti -brojnim radionicama, književnim susretima, pefromansima i izložbama. Jednim takvim programom u Art četvrti u nedelju uveče završeno je Kultruno leto.  Publika je imala priliku da pogleda završni koncert  muzičke radionice i performans sa dramske radionice koji su izveli radioničari iz Orkestra Svetlost i pozorišta PATOS, a odmah potom i izložbu sugrađanina Bojana Stolića kao i muzički nastup benda "Bed Petting". 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PESMA POSVEĆENA DUŠKU TOŠIĆU: Karleušinu najlepšu baladu je Marina Tucaković napisala zbog njihove ljubavi