PLASTENICI ZA UŽIČANE: Voće i povrće već posađeno

N. J.

10. 09. 2024. u 09:57

Poljoprivrednici iz užičkog kraja, njih 26, preuzeli su i postavili plastenike dobijene kroz program Grada Užica i “Fondacije Ana i Vlade Divac”, uz učešće domaćinstava od 20 odsto ukušne vrednosti.

ПЛАСТЕНИЦИ ЗА УЖИЧАНЕ: Воће и поврће већ посађено

Grad Užice

U domaćinstvu Marine Minić, pod novim plastenikom već su posađene jagode.

- Plastenik koji meni i mojoj porodici znači mnogo, svi koji su ovo omogućili, dali su nam vetar u leđa. Investicija je velika i ne bi mogli sami da ga kupimo. Nadam da ćemo naše ideje sada ostvariti, to želim da poručim svima koji imaju nedoumice da li da konkurišu, jer je pastenik odličan – rekla je Marina.

Ovo je treća godina zaredom, u kojoj se na ovaj način podržava razvoj plasteničke prooizvodnje, a kako je interesovanje sve veće, naredne godine očekuju se i veća sredstva.

- Pored ovog projekta, grad Užice i Fondacija aktivno sarađuju na projektu osnaživanja mladih poljoprivrednika. Ove godine čak sedam partnerskih opština učestvovalo je u fondu čija je vrednost bila blizu pet miliona dinara, kroz koji podržali smo 23 mlada poljoprivrednika. Konkurs je bio namenjen učenicima završnih godina srednje poljoprivredne škole koji su članovi registrovanog poljoprivrednog gazdinstva i koji nameravaju da svoj život na neki način nastave u oblasti poljoprivrede, bilo školovanjem ili životom u svojim gazdinstvima. Tri mlada poljoprivredika sa područja grada Užica podržana su kroz taj projekat u ovoj godini – istakla je Bojana Vujičić iz “Fondacije Ana i Vlade Divac”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S