POSLE BOLNICE U NOVOM RUHU I GIMNAZIJA: Ministar Darko Glišić najavio nova ulaganja u Kikindi

R. Š.

10. 09. 2024. u 15:01

OSIM rekonstrukcije Opšte bolnice, koja je u toku, u Kikindi će biti kompletno obnovljena i zgrada Gimnazije "Dušan Vasiljev", u kojoj je trenutno i Ekonomsko-trgovinska škola, najavio je u Kikindi Darko Glišić, ministar za javna ulaganja u Vladi Srbije.

ПОСЛЕ БОЛНИЦЕ У НОВОМ РУХУ И ГИМНАЗИЈА: Министар Дарко Глишић најавио нова улагања у Кикинди

Foto: R. Šegrt

- Od gradskih čelnika čuli smo da bi to mnogo značilo za obrazovanje mladih ljudi ovde i pripremamo taj projekat. Imamo dve varijante i trudićemo se da prednost ima brža kako bismo u što kraćem roku ušli u postupak javne nabavke. Taj projekat će izvesno biti realizovan - izjavio je ministar Glišić.

Foto: R. Šegrt

Ministar Glišić posetio bolnicu

Prva faza rekonstrukcije objekata bolnice biće završena za mesec dana, kada će u obnovljenu zgradu biti useljeno Dečje, kao i odeljenja Dermatologije, Onkologije, Palijativnog lečenja i Centralna bolnička apoteka, objasnila je direktorka bolnice dr Vesna Tomin.

- Srećna sam što ćemo najmlađim i najtežim pacijentima moći da pružimo veći komfor. Rekonstrukcija ove zgrade je deo prve faze obnove bolnice, koja košta oko 486 miliona dinara. Rok za završetak radova na zgradi Dečjeg odeljenja je 22. oktobar. U maju je useljena obnovljena zgrada u kojoj su Fizijatrija, Transfuziologija, Neuropsihijatrija i Patologija - navela je Tomin.

Zamena vodovodne mreže

- U PLANU je i zamena vodovodne mreže na selima i za to ćemo pripremiti projektno-tehničku dokumentaciju, a to nam je značajno za izgradnju mini postrojenja za preradu vode za piće u selima. Kao grad to ne možemo sami da uradimo, ali za ovako važne projekte imamo veliku podršku Pokrajine i nadležnih ministarstava Vlade Srbije - rekao je gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač.

Čim se useli zgrada Dečjeg odeljenja počeće pripreme za drugu fazu radova rekonstrukcije objekata bolnice, od ukupno tri faze, rekao je Glišić.

- Građani Kikinde mogu da očekuju i naredne godine nastavak ulaganja u rekonstrukciju ove ustanove koja je značajna za čitav severni Banat - naveo je ministar, koji je, osim bolnice, posetio i Gradski fudbalski stadion.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S