BOLJI USLOVI ZA PRISTOJAN ŽIVOT: Renoviranje zgrada za izbegla i socijalno ugrožena lica u Kraljevu

G. ĆIROVIĆ

12. 09. 2024. u 11:04

Projekat investicionog i tekućeg uređenja i održavanja zgrada namenjenih socijalnom stanovanju sa ukupno 143 stana neprofitnog zakupa u kraljevačkim naseljima Beranovac i Ribnica, nastavljen je i ove godine.

БОЉИ УСЛОВИ ЗА ПРИСТОЈАН ЖИВОТ: Реновирање зграда за избегла и социјално угрожена лица у Краљеву

G.Šljivić

Za popravku krovnog pokrivača i fasade na dve zgrade u kojima su smeštena interno raseljena lica sa Kosova i Metohije i deo domaćeg, socijalno ugroženog stanovništva, kao i za zamenu interfonske instalacije na tri zgrade u kojima žive izbegla lica iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, iz ovogodišnjeg gradskog budžeta izdvojeno je 3,2 miliona dinara bez PDV.

- Lolalna samouprava se trudi da pomogne građanima koji stanuju u uslovima socijalnog i stanovanja u zaštićenim uslovima. Naravno, institucionalno trebalo bi pružiti svaki mogući vid podrške - materijalni, socijalni i finansijski, a održavanjem zgrada i objekata stvoriti kvalitetnnije i bolje uslove za život ljudi koji stanuju na Beranovcu i u Ribnici - kaže Danka Vukomanović, v.d. direktora Centra lokalnih usluga u Kraljevu.

G.Šljivić

Danka Vukomanović

Kroz Program stanovanja i trajne integracije izbeglica Kraljevo je jedan od sedam gradova u Srbiji u kojima je realizovana izgradnja stambenih zgrada uz donaciju UN Habitata, Vlade Italije i lokalne samouprave. Za izbeglice iz BiH i Hrvatske, kao i raseljena lica sa Kosova i Metohije, u naselju Beranovac izgrađene su najpre tri stambene zgrade sa 76 stanova koje su useljene 2007. godine, a nakon toga, 2009. još dve sa 60 stanova uz donaciju humanitarne organizacije „Help“. U naselju Ribnica 2016. sagrađena je zgrada sa sedam stanova za socijalno ugroženo stanovništvo.

G.Šljivić

 

- Prvi značajniji radovi na ovim zgradama urađeni su prošle godine, a nastavkom investicionog održavanja uslovi stanovanja su drastično poboljšani – kaže Olgica Vučetić koja već 16 godina živi u stanu neprofitnog zakupa na Beranovcu. - Veliku zahvalnost dugujemo svima koji brinu o nama, a naročito radnicima „Čistoće“ koji se trude da reše problem odlaganja otpada u ovom kraju.

G.Šljivić

Olgica Vučetić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DIVAC IZABRAO NAJBOLJU EVROPSKU PETORKU: Ova imena jača su i od američkog drim-tim, imali tu i Nikole Jokića?