GASE POŽARE I DOBROVOLJNO DAJU KRV: Vatrogasci-spasioci iz Kikinde organizovali tradicionalnu akciju i pokazali humanost

Рада Шегрт
Rada Šegrt

20. 09. 2024. u 19:27

PORED spasavanja ljudskih života i zaštite imovine od požara u Severnobanatskom okrugu, vatrogasci-spasioci pokazuju humanost i na drugi način - dobrovoljno dajući krv.

ГАСЕ ПОЖАРЕ И ДОБРОВОЉНО ДАЈУ КРВ: Ватрогасци-спасиоци из Кикинде организовали традиционалну акцију и показали хуманост

Foto: R. Šegrt

Kikinđani čine to redovno, dva puta godišnje, u organizovanim akcijama kakva je krajem minule sedmice organizovana u prostorijama lokalnog Crvenog krsta, a ovoga puta odazvao se 21 pripadnik Odeljenja za vanredne situacije, koje je predvodio njihov načelnik, Zoran Budiša. Po 18. put, humanost je potvrdio i Nebojša Šica, koji kaže da je davalac postao još pre duže od tri decenije, tokom osdluženja vojnog roka. Kao vatrogasac radi 22 godine i redovno učestvuje u ovakvim akcijama...

Njegov primer sledili su i Aleksandar Mujaković iz Sente, i Borko Babić. Obojica su letos učestvovala u gašanju velikih požara - prvi u Grčkoj, a drugi u okolini Pirota.

- Davalac sam postao kao srednjoškolac i do sada sam to učinio dvadesetak puta - kaže Mujaković, dok je Kikinđanin Babić knjižicu u kojoj je već desetak "doza" počeo da popunjava pre pet godina, kada je postao vatrogasac.

Dr Milica Vojinović Novaković, iz Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine, kaže da su ovog leta zalihe bile na minimumu, ali da se situacije blago poporavlja. Posebno je zahvalna vatrogascima i policijcima, jer su to ljudi dobrog zdravlja i uvek mogu da budu davaoci.

Foto: R. Šegrt

Humani vatrogasci

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PREVIŠE JE PASIVAN, TITULA NEĆE DOĆI SAMA: Federer uputio oštre reči Zverevu