PRILIKA ZA PROVERU ZDRAVLJA: Poziv građanima na preventivne preglede u Leskovcu i Vlasotincu

I. M.

20. 09. 2024. u 15:16

Za sve zainteresovane osobe i ove nedelje, 22. septembra, u leskovačkoj Opštoj bolnici biće organizovani preventivni pregledi koji će se održavatri od osam do 17 časova.

ПРИЛИКА ЗА ПРОВЕРУ ЗДРАВЉА: Позив грађанима на превентивне прегледе у Лесковцу и Власотинцу

Foto: I. Mitić

Oni će obuhvatiti preglede hematologa, gastroenterologa, merenje krvnog pritiska, kao i laboratorijsku dijagnostiku koja uključuje krvnu sliku, biohemiju, LDH, feritin, gvožće, bilirubin, transaminaze, CRP, kao i tumor markere – CEA, CA 19-9 i AFP.

Hematološki i gastroenterološki pregledi biće organizovani u ordinacijama leskovačkog Doma zdravlja, sa brojevima 224 odnosno 225.

Preventivne preglede, bez obzira na status osiguranja i bez zakazivanja, najavili su i iz vlasotinačkog Domu zdravlja gde će pacijenti moći da urade krvnu sliku i biohemijske analize, kao i već pomenute tumor markere.

Napomenuto je i to da će se krv za biohemijske analize i tumor markere uzimati od osam do 11 časova u laboratoriji vlasotinačkog Doma zdravlja, uz podsećanje da pre davanja uzorka krvi ne treba jesti.

U Službi opšte medicine lekari će kontrolisati krvni pritisak, a specijalista interne medicine vršiće hematološke i gastroenterološke preglede.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!