DELEGACIJA PREDSTAVNIŠTVA REBUBLIKE SRPSKE POSETILA GRAD NA IBRU U Kraljevu, među braćom

G. ĆIROVIĆ

23. 09. 2024. u 13:07

U OKVIRU tradicionalne, 12. manifestacije "Dani Srpske u Srbiji" - koja će trajati do 26. septembra, delegacija Predstavništva RS, predvođena direktorom Mlađenom Cicovićem, posetila je grad na Ibru.

ДЕЛЕГАЦИЈА ПРЕДСТАВНИШТВА РЕБУБЛИКЕ СРПСКЕ ПОСЕТИЛА ГРАД НА ИБРУ   У Краљеву, међу браћом

G.Šljivić

- Kraljevo je kroz istoriju, u svim trenucima kada su srpski narod i država bili u problemima, na najbolji način svima pružalo podršku. Zato u ovom gradu promovišemo osnovnu poruku, jedinstvo i sabornost. Ukoliko ne budemo poštovali prošlost i sećali se svih naših stradalnika, koji su ugradili svoje živote u temelje Republike Srpske i Srbije, nećemo znati ni da definišemo budućnost - poručio je Cicović.

Istovremeno, gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić podseća da su tokom juna sa predstavnicima srpskog naroda iz Novog Goražda potpisali sporazume o saradnji u oblasti sporta i kulture, a sarađuju i sa lokalnim samoupravama iz Trebinja i Rudog.

- To nije samo formalnost, već topla, bratska saradnja i između škola, institucija kulture i sportskih klubova, jer se svi trudimo da i na ovaj način pokažemo da smo jedan narod - poručio je dr Terzić.

U nastavku posete, u sali Kraljevačkog pozorišta, održan je i koncert etno-grupe "Trag" iz Banjaluke.

Mlađen Cicović Foto G. Šljivić

G.Šljivić

 

 

G.Šljivić

Mlađen Cicović

G.Šljivić

 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TADA JOJ JE LUPIO ŠAMAR: Rada Živković i Bata Živojinović su bili kumovi, ali su se zbog jedne situacije žustro posvađali