„RESAVSKA ČAROLIJA“: Festival dečijih pozorišta

Z. GLIGORIJEVIĆ

24. 09. 2024. u 16:12

FESTIVAL dečijih pozorišta „Resavska čarolija“ biće održan u Centru za kulturu u Despotovcu od 30. septembra do 4. oktobra.

„РЕСАВСКА ЧАРОЛИЈА“: Фестивал дечијих позоришта

Foto: Z. Gligorijević

Reč je o festivalu koji već treću godinu zaredom okuplja pozorišta iz gradova širom Srbije koja izvode predstave za decu.

Program počinje u ponedeljak, 30. septembra, u 18 časova predstavom „Pastirica princeza“ u izvođenju Trsteničkog pozorišta, a nastavlja se u utorak, 1. oktobra, predstavom „Melanholija jednorogovih suza“ koju izvodi Centar za kulturu Smederevo. U sredu, 2. oktobra, na programu je „Magično pozorište, ulaz nije za svakoga!“ Amaterskog pozorišta iz Malog Crnića, a u četvrtak, 3. oktobra, predstava „Snežna kraljica“ u izvođenju ODDF „Žar ptica“ iz Surdulice.

Festival se završava u petak, 4. oktobra, u 19 časova svečanom dodelom nagrada, a dečija scena despotovačkog Teatra “Resava” će u čast nagrađenih izvesti predstavu „Hobit“.

Organizatori festivala su Centar za kulturu „Sveti Stefan, despot srpski“ i opština Despotovac, uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BIO JE U BOLOVIMA: Kako je izgledalo snimanje Lauševog poslednjeg filma? (VIDEO)