„DANI POLJA“: Tradicionalna manifestacija održana na oglednoj parceli Poljoprivredne stručne i savetodavne službe u Jagodini

Z. GLIGORIJEVIĆ

24. 09. 2024. u 16:29

POD kukuruzom se u Pomoravskom okrugu nalazi četrdesetak hiljada hektara, a za sada je obrano oko 25 odsto, rečeno je prilikom današnje tradicoonalne manifestacije „Dani polja“.

„ДАНИ ПОЉА“: Традиционална манифестација одржана на огледној парцели Пољопривредне стручне и саветодавне службе у Јагодини

Foto:Z. Gligorijević

Prema rečima Dragana Mijuškovića, savetodavca za ratarstvo Poljoprivredne stručne i savetodavne službe u Jagodini, prinosi su ove godine smanjeni i iznose od 3,5 do 4,5 tone po hektaru, u zavisnosti od parcele i primenjenih agrotehničkih mera.

Foto:Z. Gligorijević

-Što se tiče naše ogledne parcele, trudili smo se da sve bude perfektno. Kukuruz smo zasejali 30. aprila, što je optimalni rok, jer se vreme setve malo promenilo. Tada je usev bio u odličnom stanju, a usev su nam samo „preredili“ fazani. Juna smo uradili špartanje, odnosno međurednu obradu sa prihranom, te se nadamo boljim prinosima – precizirao je Mijušković.

Foto:Z. Gligorijević

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk