NOVOSAĐANI ZA DVA DANA SAKUPILI 300 HILJADA DINARA ZA MALOG SUGRAĐANINA: Dva uspešna događaja na Limanu i Detelinari za Lava Teodorovića

Lj.P.

25. 09. 2024. u 18:35

U ORGANIZACIJI Udruženja građana "Novi Sad" (UGNS) za dva dana sakupljeno je nešto više od dve i po hiljade evra za Lava Teodorovića koji boluje od Spinalne mišične atrofije SMA II. U ponedeljak je održan “Bioskop na otvorenom za Liman”, a zatim u utorak muzička manifestacija “Srcem i muzikom za Detelinaru”.

НОВОСАЂАНИ ЗА ДВА  ДАНА САКУПИЛИ 300 ХИЉАДА ДИНАРА ЗА МАЛОГ СУГРАЂАНИНА: Два успешна догађаја на Лиману и Детелинари за Лава Теодоровића

FOTO: UG Novi Sad

Predsednik UGNS Goran Bajšanski rekao je da su Limanci na igralištu u Ulici Milice Stojadinović Srpkinje sakupili 105 hiljada, a Detelinarci na prostoru ispred stare robne kuće 205 hiljada dinara.

FOTO: UG Novi Sad

- Prvi put smo organizovali neku manifestaciju na Limanu i veoma smo zadovoljni što su građani ovog dela grada došli da nas podrže. Bilo je više od dvesta mališana koji su pod vedrim nebom gledali dugometražni crtani film “Kondorito - avantura u svemiru”. Svi smo zajedno pomogli našem drugaru Lavu Todoroviću sakupivši novac kroz karte i humanitarni bazar – izjavio je Bajšanski.

Tradicionalna muzičko-humanitarna manifestacija “Srcem i muzikom za Detelinarodržana je devetu godinu za redom. Mali Detelinarci prikazali su svoje pevačke i igračke sposobnosti. Kutije sa donacijama su bile postavljene na sve strane, a organizovan je i humanitarni bazar.

FOTO: UG Novi Sad

Bajšanski se zahvalio  Gradu Novom Sadu, Upravi za kulturu, suorganizatorima,  našoj šampionki Borislavi perić Ranković i ostalim gradskim instutucijama i svima koji su pomogli u pripremi ovih manifestacija.

Lavu je u junu 2023. godine potvrđena dijagnoza Spinalne mišične atrofije SMA II (G12. Atrophia musculorum spinalis et syndromata affinia) kojoj je prethodila dijgnoza G82.3 Tetraplegia flaccida - mlitava paraliza svih udova. Rođen je iz uredno vođene i kontrolisane trudnoće, a prvi problemi primećeni su na prvom neonataloškom pregledu u 2. mesecu života u vidu mlitavosti.

FOTO: UG Novi Sad

Uz pomoć humanih ljudi i podrške RFZO Lav je gensku terapiju "Zolgensma" primio 23. avgusta 2023 godine. S obzirom na prirodu bolesti, Lavu je neophodna kontinuirana podrška koja iziskuje mnogo novca, a roditelji su do sada iscrpeli sve resurs. Sredstva su potrebna za lekove, suplemente, intenzivne fizikalne tretmane, radnu i okupacionu terapiju, specijalističke preglede, laboratorijske analize, opremu za vežbanje u kućnim uslovima, putne troškove i troškove smeštaja.

FOTO: UG Novi Sad

RAČUNI ZA POMOĆ

SVI koji su u mogućnosti da pomognu mališanu, mogu to učiniti slanjem SMS poruke 1521 na 3030, ili uplatom na dinarski račun: 160-6000001671007-85, devizni račun:160-6000001671742-14 IBAN:RS35160600000167174214 SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

NEVIDLJIVI EKOLOŠKI NEPRIJATELJ: Kako mikroplastika ugrožava životnu sredinu i ljudsko zdravlje