"PAŽNJA, NAUKA NA PUTU": U Subotici će se održati petnaesta "Noć istraživača"

J. L.

25. 09. 2024. u 16:58

POD sloganom "Pažnja, nauka na putu" u petak na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija u Subotici održaće se "Noć istraživača".

ПАЖЊА, НАУКА НА ПУТУ: У Суботици ће се одржати петнаеста Ноћ истраживача

foto: subotica com

Centralna tema manifestacije je veštačka inteligencija, te će biti održano niz predavanja, radionica i vežbi sa ciljem da se široj javnosti približi ova tema. 

- Posetioci će imati mogućnost da poslušaju nekoliko zanimljivih predavanja koja će biti na srpskom ili mađarskom jeziku. I okviru tih predavanja moći će da saznaju neke osnove o veštačkoj inteligenciji, o modelima veštačke inteligencije, vrstama veštačke inteligencije, o generativnoj veštačkoj inteligenciji i, ono što je najvažnije, moći će da vide kako se implementiraju ti modeli u svakodnevnom životu, jer kao što znamo veštačka inteligencija utiče na sve sfere društva. Takođe, posetioci će imati mogućnost da se upoznaju i sa potencijanim rizicima prilikom upotrebe veštačke inteligencije - najavljuje prof. dr Zlatko Čović, pomoćnik direktora na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija.

Osim predavanja, zainteresovani će biti u prilici da posete štandove na kojima će biti prezentovani projekti u kojima se već koristi veštačka inteligencija. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE BUNT BITI RADOSTAN: Sonju Kolačarić život nije mazio, ali je zbog jedne stvari uspela da se izbori sa velikim problemima (VIDEO)