JOŠ MALO PA GREJANJE: Probe sistema pred početak sezone

N. J.

02. 10. 2024. u 11:02

Nova grejna sezona u Užicu počeće 15. oktobra, prema rečima Branka Filipovića direktora JKP “Gradska toplana” ovo preduzeće spremno dočekuje zimu. Probe funkcionalnosti sistema su počele, a u slučaju potrebe grejna sezona može krenuti ranije.

ЈОШ МАЛО ПА ГРЕЈАЊЕ: Пробе система пред почетак сезоне

Grad Užice

- Traju funkcionalne probe sistema, tj. kotlarnica, toplovoda i podstanica, a u slučaju zahlađenja i na osnovu gradske odluke o isporuci toplotne energije (ako temperatura u merenom periodu od 9 do 16 časova padne ispod 12 stepeni celzijusovih) Gradska toplana počeće ranije sa isporukom toplotne energije, tako da će toplotne probe u tom slučaju prerasti u početak grejne sezone - ističe Filipović.

On je naglasio da su tokom leta otklanjani svi nedostaci koji su uočeni u sistemu grejanja u prethodnoj sezoni. Novac je ulagan u nabavku opreme za kotlarnice i podstanice, a kao jednu od glavnih investicija ističe nabavku novog kotla sa gorionikom i sa pratećom automatikom u kotlarnici Sevojno, koja će ispuniti najviše evropske norme u pogledu produkata sagorevanja.

- Obezbeđeni su energenti i potpisani su ugovori sa snebdevačima i po tom osnovu ne očekujemo probleme – dodao je Filipović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MAJDOV PROGOVORIO: Počelo je od LGBT zastava, a ako mi braniš da se krstim, ne igram po tim pravilima