TRINAEST KANDIDATA ZA NOVEMBARSKU POVELJU NOVOG SADA: Gradska komisija razmotrila pristigle inicijative

Z. G.

07. 10. 2024. u 14:37

ZA dodelu Novembarske povelje Grada Novog Sada za ovu godinu gradskoj Komisiji za obeležavanje praznika i dodelu priznanja pristiglo je 13 predloga, saopšteno je sa današnje sednice tog tela.

ТРИНАЕСТ КАНДИДАТА ЗА НОВЕМБАРСКУ ПОВЕЉУ НОВОГ САДА: Градска комисија размотрила пристигле иницијативе

Z. Grumić

U konkurenciji za to visoko gradsko priznanje su Fondacija „Tate Novosađani“, „Kaćke novine“, novinar Lazo Bakmaz, Društvo novinara Vojvodine i direktor Srednje mašinske škole Vladimir Gavranić.

Predloženi su takođe i profesorka književnosti i srpskog jezika Mirjana Grdinić, univerzitetski profesor dr Slobodan Bjelica, Savez gluvih i nagluvih Vojvodine, Tekvondo klub Vojvodina i Darko Bilić, trener Vaterpolo kluba Vojvodina.

Za Novembarsku povelju konkurišu i Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu, D.O.O. za novinsko-izdavačku delatnost „Mađar so“ i istoričar Petar Đurđev.

To visoko društveno priznanje dodeljuje se za izuzetne rezultate i dostignuća u privredi, društvenim i drugim delatnostima, a povodom obeležavanja 9. novembra 1918. godine, dana kada je srpska vojska u Prvom svetskom ratu oslobodila Novi Sad i 25. novembra iste godine, kada je Velika narodna skupština Srba, Bunjevaca i drugih Slovena Banata, Bačke i Baranje donela odluku o prisajedinjenju kraljevini Srbiji krajeva koji čine današnju Vojvodinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OTVOREN KONKURS ZA DODELU NAGRADA TURISTIČKI CVET: Najprestižnije priznanje za razvoj turizma u Srbiji