I NOVI SAD DOMAĆIN MEĐUNARODNE BICIKLISTIČKE „TRKE KROZ SRBIJU": Učestvuje 120 takmičara iz 21 države

Z. G.

08. 10. 2024. u 15:18

U OKVIRU 63. međunarodne biciklističke „Trke kroz Srbiju“, koja startuje 11. oktobra u Somboru, njenih ukupno 120 učesnika iz 21 zemlje proći će ove godine i kroz Novi Sad, saopšteno je na današnjoj konferenciji za medije u novosadskoj Gradskoj kući.

И НОВИ САД ДОМАЋИН МЕЂУНАРОДНЕ БИЦИКЛИСТИЧКЕ „ТРКЕ КРОЗ СРБИЈУ: Учествује 120 такмичара из 21 државе

Pres služba Grada

Biciklisti dolaze iz Francuske, Velike Britanije, Holandije, Italije, Švedske, Švajcarske, Slovenije, Irske, Austrije, Grčke, Hrvatske, Mađarske, Rumunije, Tajlanda, Poljske, Ukrajine, Slovačke, Novog Zelanda, Eritreje i BiH.

Članica novosadskog Gradskog veća za sport i omladinu Tatjana Medved istakla je značaj te sportske manifestacije, jedne od onih sa najdužom tradicijom u Srbiji budući da je prvi put održana davne 1939. godine.

- Osim što je najveća biciklistička trka u našoj zemlji, spada u red najvećih i najprestižnijih u ovom delu Evrope. Grad Novi Sad je svestan značaja koji ova trka ima za razvoj biciklističkog sporta i sporta u celini. Osim sportskog značaja, to međunarodno takmičenje okuplja veliki broj takmičara iz sveta – istakla je Tanja Medved i dodala da ta biciklistička trka na najlepši način šalje sliku našeg grada i naše zemlje u svet.

Novinarima su se obratili i predsednik Biciklističkog saveza Srbije Dušan Gojić i direktor trke Ivan Arpaš.

Trka traje do 13. oktobra, a odvijaće se u tri etape, i to od Sombora do Novog Sada, od Novog Sada do Zrenjanina i od Zrenjanina do Požarevca. Nagrade najboljima biće dodeljene na svakoj etapi.


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

URBANI OKTOBAR: Mladi stvaraju bolju budućnost