NAJAVLJEN 32. NOVOSADSKI MARATON: U nedelju na Trgu slobode start glavne trke u deset časova

Z. G.

10. 10. 2024. u 15:56

VIŠE od 1.500 takmičara i rekreativaca učestvovaće na 32. Novosadskom maratonu koji će biti održan u nedelju 13. oktobra a start glavne trke je u deset časova sa Trga slobode, najavljeno je danas na konferenciji za novinare.

НАЈАВЉЕН 32. НОВОСАДСКИ МАРАТОН: У недељу на Тргу слободе старт главне трке у десет часова

Pres služba Grada

Tu tradicionalnu sportsku manifestaciju organizuje Sportsko društvo „Novosadski maraton“, uz podršku Grada Novog Sada.

Članica Gradskog veća za sport i omladinu Tatjana Medved istakla je da će među učesnicima biti 300 takmičara iz 24 države sveta.

- Grad Novi Sad je grad kulture, omladine ali i sporta i bezuslovno svojom politikom i delovanjem, neguje sve sportove i sportske discipline u svim uzrastima, svim kategorijama, od fizičkih aktivnostima među najmlađima, rekreacije do profesionalnog sporta – rekla je Tatjana Medved.

Napomenuvši da je u ovoj godini Gradska uprava za sport i omladinu podržala Novosadski maraton u održavanju prolećnog polumaratona i sada ovog jesenjeg ukupnim budžetskim iznosom od 1,5 miliona dinara.

Ona je zahvalila organizatorima, javnim i javno-komunalnim preduzećima, pripadnicima vojske i policije i ostalim službenim licima koja doprinose uspešnoj realizaciji tog važnog takmičenja i brinu o bezbednosti učesnika.

Novosadski maraton nalazi se u kalendaru manifestacija Atletskog saveza Srbije i Svetske atletske federacije.

Predstojeći nedeljni program sastoji se iz nekoliko trkačkih disciplina a prema rečima člana Organizacionog odbora Novosadskog maratona Dimitrija Dolge učesnicima će, pored glavne trke od 42 kilometara, na raspolaganju biti i i trke na 25, deset i pet kilometara. On je dodao da su i ove godine predviđene šetnje za građane, „takmičenje kornjača“ na 4,2 metra, kao i programi za najmlađe, odnosno „Trka puzećih beba“ i trka dece osnovnoškolskog uzrasta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠVEDSKI DOKUMENTARAC: Hrvatski teroristi srušili JAT-ov avion 1972, pad preživela samo stjuardesa Vesna Vulović

ŠVEDSKI DOKUMENTARAC: Hrvatski teroristi srušili JAT-ov avion 1972, pad preživela samo stjuardesa Vesna Vulović

JAT-ov avion “McDonnell Douglas DC-9” eksplodirao je tokom leta između Kopenhagena i Zagreba 26. januara 1972. i srušio se blizu sela Srpska Kamenjica, u tadašnjoj Čehoslovačkoj. Avion kojim su upravljali kapetan Ludvik Razdrih i kopilot Ratko Mihić raspao se na više delova i nakon nekoliko minuta slobodnog pada završio na livadi na rubu šume.

10. 10. 2024. u 13:47

Komentari (0)

PODIGLA SE IZ PEPELA: Sabalenka preokretom do četvrtfinala turnira u Vuhanu