REKONSTRUKCIJA GIMNAZIJE U PARAĆINU: Država obnavlja od poda do plafona

Зорана Рашић
Zorana Rašić

20. 10. 2024. u 21:00

POSLE završetka temeljne rekonstrukcije i dogradnje OŠ "Radoje Domanović", ulaganje u poboljšanje uslova rada u obrazovnim ustanovama na teritoriji Paraćina nastavljeno je renoviranjem unutrašnjosti Gimnazije, koja je jedina preostala ovdašnja srednja škola u kojoj ovako opsežni radovi još nisu obavljeni.

РЕКОНСТРУКЦИЈА ГИМНАЗИЈЕ У ПАРАЋИНУ: Држава обнавља од пода до плафона

Foto: Z. Rašić

Sredstva su obezbeđena po konkursu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i manjim delom iz opštinskog budžeta.

- Vrednost ugovora potpisanog sa izvođačem radova premašuje 37 miliona dinara, pripremni radovi su već započeti i zgrada će dobiti kompletno nove podove, unutrašnju i deo spoljašnje stolarije, a sanitarni čvorovi i rasveta biće potpuno preuređeni. Rok za završetak posla je 150 radnih dana - objašnjava Dejan Nešić, član Opštinskog veća zadužen za resor obrazovanja.

U međuvremenu, gimnazijalci od početka ove školske godine nastavu pohađaju u objektima tri srednje stručne škole. I, časovi se odvijaju bez problema, jer je Gimnazija sama organizovala dva svoja kabineta za IT smer, u prostorijama Mašinske škole, a direktorka Zorica Anđelić precizira da je najviše prostorija za njihovih 327 učenika, razvrstanih u 16 odeljenja, ustupila Tehnološka škola.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK KAO ŠEIK: Đoković obukao tradicionalnu arapsku nošnju, izazvao reakcije na internetu (FOTO)