GRADONAČELNIK NOVOG SADA POSETIO SLOBODNU CARINSKU ZONU U KINI: Dragocena iskustva kineskih partnera važna su i za naš grad

Z. G.

17. 10. 2024. u 14:35

JAČANjEM naših slobodnih zona stvaramo uslove za privlačenje novih investicija, što utiče na povećanje zapošljavanja i ekonomski razvoj, izjavio je danas gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić tokom posete NR Kini.

ГРАДОНАЧЕЛНИК НОВОГ САДА ПОСЕТИО СЛОБОДНУ ЦАРИНСКУ ЗОНУ У КИНИ: Драгоцена искуства кинеских партнера важна су и за наш град

Pres služba Skupštine grada

Kako je navedeno u saopštenju, Đurić je posetio Slobodnu carinsku zonu u gradu Jantaju, koja se prostire se na 30 kvadratnih kilometara a nalazi se u ekonomsko-tehnološkoj oblasti. Osnovana je 1984. godine i predstavlja jednu od prvih razvojnih zona na državnom nivou u Kini.

Gradonačelnik Novog Sada je izrazio zadovoljstvo time što je imao priliku da se upozna sa inovativnim metodama upravljanja i poslovanja.

- Siguran sam da će nam iskustva kineskih partnera pomoći da unapredimo naše industrijske zone i da nastavimo da razvijamo ekonomiju Novog Sada - rekao je Đurić i naglasio značaj Slobodne zone Novi Sad u kojoj se, uz stimulativne pogodnosti, obavljaju različite proizvodne i uslužne delatnosti.

Posebno ističući važnost lokacije zone kao i infrastrukture u njenoj blizini, on se osvrnuo na novoizgrađenu železničku brzu prugu i na buduću izgradnju auto-puta Beograd - Zrenjanin - Novi Sad, koji će dodatno poboljšati logistiku i transport.

- Efikasna logistika privlači investitore a veza Dunava kao najznačajnijeg plovnog puta i blizina pruge i auto-puteva olakšava transport, što je veoma značajno za međunarodnu trgovinu - zaključio je gradonačelnik Đurić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ONI SU OTROVANI: Otac Saleta i Dejana Matića prvi put govorio o tome kako su izgubili vid