ZVUK PROŠLOSTI KROZ BANATSKU RAVNICU: Skup čuvara tradicije na 47. festivalu Saveza srpskih guslara

B. G.

27. 10. 2024. u 08:58

Grad Zrenjanin prvi put je bio domaćin 47. festivala Saveza srpskih guslara, koji je održan u Kulturnom centru u organizaciji Kulturno umetničkog guslarskog društva "Petar Perunović Perun" iz Zrenjanina, u saradnji sa Savezom srpskih guslara i Savezom guslara Srbije.

ЗВУК ПРОШЛОСТИ КРОЗ БАНАТСКУ РАВНИЦУ: Скуп чувара традиције на 47. фестивалу Савеза српских гуслара

grad Zrenjanin

Najbolji srpski guslari, njih četrdeset, starim srpskim guslarskim poemama, uzburkali su banatsku ravnicu, uz prateći festivalski program, razne radionice, nastupe pevačkih društava,narodnih pesnika i vokalne solistikinje iz Zrenjanina, Milice Dosković, a održana je i Skupština Saveza guslara Srbije, Crne Gore i Republike Srpske.

- Naše guslarsko društvo u novembru slavi četrdeseti rođendan i ovonje bila sjajna prilika da jubilej obeležimo okupljanjem najboljih srpskih guslara u Zrenjaninu - naglasio je predsednik Guslarskog društva "Petar Perunović Perun", dr Radivoj Jelovac, koji se sa narodnim guslarom iz Zrenjanina, Ljubišom Ateljevićem, u ime domaćina zahvalio na dolasku, guslarima iz Crne Gore, Republike Srpske i cele Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠTA NIJE U REDU SA TIM?: Čuveni teniser otkrio kada bi Novak Đoković mogao da završi karijeru