„VRŠAČKA PIVARA“ DEO ISTORIJSKOG JEZGRA: Prodaja nekadašnjeg giganta 20. decembra u Novom Sadu
NOVI pokušaj prodaje „Vršačke pivare“, koja je u stečaju od 2010. godine, biće 20. decembra, u hali SPENS u Novom Sadu.
Foto: J.J.Baljak
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je da će najstarija pivara u Srbiji, koja datira još iz 1742, biti ponuđena na licitaciji kao pravno lice, sa početnom cenom od 196,2 miliona dinara.
Predmet prodaje su svi objekti unutar fabričkog kruga nekadašnjeg giganta, ukupne površine 16.473 kvadrata. Takođe, i oprema za proizvodnju i punjenje piva i sokova, zalihe sirovine i ambalaže, akcije u vršačkom Centru „Milenijum“ nominalne vrednosti 26 miliona dinara, kao i udeo od 0,78 odsto vrednosti kapitala „Pivare i sladare“ d.o.o. Beograd.
Foto: J.J.Baljak
Važna napomena je da se ceo fabrički kompleks u Bulevaru Žarka Zrenjanina od 2022. godine nalazi pod zaštitom države, kao deo Istorijskog jezgra Vršca. To znači da će budući vlasnik za sve rekonstruktivne radove morati da traži saglasnost Zavoda za zaštitu spomenika kulture iz Pančeva.
„Vršačka pivara“ se prodaje u viđenom stanju, a njegova imovina se može razgledati nakon otkupa prodajne dokumentacije, uz prethodnu najavu povereniku stečajnog upravnika.
VATROGASCU POZLILO OD PRIZORA KOJI JE ZATEKAO: Mučne scene na mestu pogibije Ane Radović i njenog prijatelja
JUTROS je u Ovčarsko-kablarskoj klisuri lociran automobil marke "audi" u kome su pronađena dva tela, a jedno do njih je telo Ane Radović za kojom se tragalo od 23. novembra.
26. 11. 2025. u 13:30
NAJVEĆA SILA EVROPE REAGOVALA NA TRAMPOV PLAN: "U principu podržavamo"
NEMAČKA vlada saopštila je da "u principu" podržava plan Sjedinjenih Američkih Država za okončanje rata u Ukrajini, ali da ostaje posvećena zaštiti ukrajinskog suvereniteta i obezbeđivanju bezbednosnih garancija za zemlju.
21. 11. 2025. u 12:37
OLIVERA SMENjENA: Novi urednik na RTS - muž poznate pevačice, dugo je na javnom servisu
NA TOJ poziciji u RTS-u je godinama unazad bila Olivera Kovačević.
26. 11. 2025. u 12:55
Komentari (0)