OVI MOMCI KUVAJU NAJBOLJU ČORBU: Svetozar, Strahinja i Marko spremili ukusan kotlić, imaju tajne sastojke i začine
POVODOM slave sela Krajšnik, nedaleko od Zrenjanina, u sklopu niza manifestacija, održano je zanimljivo takmičenje u kuvanju riblje čorbe, a najbolju su skuvali gosti iz Žitišta.
Ekipa koju su činili Svetozar Manojlović, Strahinja Radaković i Marko Reljić, upotrebom tajnih sastojaka i začina, od različitih vrsta ribe, pripremila je ukusan kotlić, koji je oduševio žiri, a iskusni Žitištani, potvrdili su primat u kuvanju riblje čorbe na prostorima ovog dela banatske ravnice.
Preporučujemo
POČAST JUNACIMA RODA: Obeležena godišnjica bitke i osvećenja hrama na Mačkovom kamenu
20. 09. 2020. u 13:49
KAKO SU EKSPLODIRALI PEJDžERI KOD GOTOVO 3.000 LjUDI? Postoje dve teorije, a jedna je posebno zastrašujuća
OKO 2.800 ljudi, među kojima i veliki broj pripadnika libanskog oružanog pokreta Hezbolah, koji podržava Iran, kao i lekari, povređeni su u utorak nakon što su im eksplodirali pejdžeri kojima su komunicirali.
17. 09. 2024. u 21:06
OŠTRO UPOZORENjE MOSKVE BAJDENU, ŠOLCU I MAKRONU: Moćnije oružje od vašeg je spremno
PREDSEDNIK SAD Džozef Bajden, nemački kancelar Olaf Šolc i predsednik Francuske Emanuel Makron mogu isprovocirati sukob koji može dovesti do nepovratnih posledica, rekao je danas predsednik Dume Rusije Vjačeslav Volodin na plenarnoj sednici.
17. 09. 2024. u 17:35
OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste
KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.
21. 09. 2024. u 19:21
Komentari (2)