OVI MOMCI KUVAJU NAJBOLJU ČORBU: Svetozar, Strahinja i Marko spremili ukusan kotlić, imaju tajne sastojke i začine

B.G.

21. 09. 2020. u 00:11

POVODOM slave sela Krajšnik, nedaleko od Zrenjanina, u sklopu niza manifestacija, održano je zanimljivo takmičenje u kuvanju riblje čorbe, a najbolju su skuvali gosti iz Žitišta.

ОВИ МОМЦИ КУВАЈУ НАЈБОЉУ ЧОРБУ: Светозар, Страхиња и Марко спремили укусан котлић, имају тајне састојке и зачине

Foto: A. Amižić

Ekipa koju su činili Svetozar Manojlović, Strahinja Radaković i Marko Reljić, upotrebom tajnih sastojaka i začina, od različitih vrsta ribe, pripremila je ukusan kotlić, koji je oduševio žiri, a iskusni Žitištani, potvrdili su primat u kuvanju riblje čorbe na prostorima ovog dela banatske ravnice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (2)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!