DOBRE VESTI STIŽU IZ VRANJA: Značajan pad broja novozaraženih

J. S.

27. 12. 2020. u 15:22

PREMA poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju, od 383 uzorka iz Pčinjskog okruga, 58 je pozitivno na koronavirus. Od ovog broja 30 su iz Vranja, 7 iz Surdulice, 11 iz Bujanovca, 3 iz Preševa i 7 iz Vladičinog Hana.

ДОБРЕ ВЕСТИ СТИЖУ ИЗ ВРАЊА: Значајан пад броја новозаражених

Foto: D. Ristić

U kovid bolnicama u Vranju  hospitalizovano je 136  pacijenata. Od tog broja 120 je pozitivno na koronavirus. Sa bronhopneumonijom je 129 pacijenata, na kiseoniku 58. Na bolničko lečenje primljena su 22 pacijenta, 10 je otpušteno, a od ovog broja jedan je transportovan u ZC Leskovac.

U Specijalnoj bolnici za plućne bolesti u Surdulici gde je u jednom delu kovid bolnica trenutno je hospitalizovano 59 pacijenata. U predhodna 24 sata bilo je sedam prijema, pet otpusta i jedan smrtni slučaj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!