VENCI RATNICIMA: I u Kraljevu obeležen Dan državnosti

G.Ć.

15. 02. 2021. u 14:01

U KRALjEVU je danas obeležen Dan državnosti.

ВЕНЦИ РАТНИЦИМА: И у Краљеву обележен Дан државности

Foto:G.Šljivić

Povodom Dana državnosti Republike Srbije i pravoslavnog praznika Sretenje, predstavnici grada Kraljeva, Raškog upravnog okruga, Vojske Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova i ovdašnjeg Udruženja za negovanje tradicije oslobodilačkih ratova „Jovo Kursula“, položili su vence na Spomenik srpskim ratnicima stradalim u ratovima za slobodu otadžbine od 1912. do 1918. godine.

Foto:G.Šljivić

U ime svih Kraljevčana venac na ovaj spomenik u centru grada na Ibru položili su Nebojša Simović, načelnik Raškog okruga, pomoćnici gradonačelnika Miloš Milišić i Nikola Radević, kao i Milenko Stefanović, zamenik predsednika Skupštine grada.

Foto:G.Šljivić

Foto:G.Šljivić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk