ĐURĐEVIĆEV SPORTING SLAVIO POSLE SKORO DVA MESECA: Kartahena pravi test za tim iz Hihona

M.T.

11. 12. 2022. u 11:28

GOSTI su poraženi u prethodnom kolu.

ЂУРЂЕВИЋЕВ СПОРТИНГ СЛАВИО ПОСЛЕ СКОРО ДВА МЕСЕЦА: Картахена прави тест за тим из Хихона

Foto: Profimedia

Konačno su navijači u Hihonu mogli da slave pobedu Sportinga, ali će malo to vredeti ako danas od 16.15 na stadionu ''El Molinjonu'' u 20. kolu Segunde ne uspeju da ostvare dobar rezultat protiv Kartahene.

Skoro dva meseca je Sporting bio bez pobede u Segundi. Navijači tima iz Hihona mogli su samo nemoćno da gledaju kako njihovi ljubimci u sedam mečeva nisu uspeli da dođu do pobede, a u tim utakmicama su čak pet puta remizirali i doživeli dva poraza. Konačno je u prošlom kolu post prekinut pošto je tim iz Austrije uspeo da savlada Lugo minimalnim rezultatom na gostovanju.

U međuvremenu, Sporting je uspeo da ostvari pobedu samo u Kupu kralja protiv Besaina i to tek posle produžetka što je svakako bilo malo za navijače. Ovim trijumfom, Sporting je uspeo da dođe do 12. pozicije na tabeli Segunde i trenutno ima 26 bodova koliko ima i jednu poziciju slabije plasiran Albasete. Ukoliko bi tim trenera Abelerada uspeo da dođe do tri boda i protiv Kartahene, Sporting bi uspeo da dođe blizu pozicija koje mu garantuju borbu za plasman u La Ligu.

Kartahena je u boljoj formi u odnosu na Sporting pošto je u poslednjih deset mečeva ostvario pet pobeda uz dva remija i tri poraza. Međutim, dva od ta tri poraza su stilga u posledih pet kola, a pored toga Kartahena je uspela da pobedi dva puta uz jedan remi. Upravo u prethodnom kolu je Kartahena poražena od Viljareala B pred svojim navijačima.

Kartahena je trenuno na šestoj poziciji u Segundi, što je poslednje mesto koje garantuje plej-of za plasman u La Ligu sa 31 bodom, ali ni vrh nije mnogo udaljen pošto vodeći Las Palas ima četiri boda više, a drugoplasirani i trećeplasirani Burgos i Alaves tri boda više. Ipak, moraće da osvoje tri boda u Hihonu ukoliko žele da ostanu u trci za plasman u elitni rang španskog fudbala. Najveći adut Kartahene u napadu je Albanac Armando Sadiku koji je postigao sedam golova, gotovo trećinu ukupnog broja pogodaka svog kluba.

Sporting Hihon i Kartahena su do sada odigrali samo pet mečeva, a uspešniji je Sporting koji je ostvario tri pobede, dok je Kartahena uspela da ostvari jedan trijumf uz jedan meč završen završen nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: 0-2 (kvota 1,55)

TIP ZA HRABRIJE: X (kvota 3,20)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

BILI SU IMUĆNI, PA OSTALI BEZ SVEGA: Ko su roditelji Jelene Đoković?