KO ĆE NA MEGDAN VELSU? Škotska i Ukrajina konačno igraju meč baraža za Svetsko prvenstvo

Novosti online

01. 06. 2022. u 08:24

POBEDNIK doigravanja igraće na Mundijalu u grupi sa Engleskom, Iranom i SAD.

КО ЋЕ НА МЕГДАН ВЕЛСУ? Шкотска и Украјина коначно играју меч баража за Светско првенство

Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Fudbalska reprezentacija Ukrajine nije mogla u predviđenom terminu da odigra baraž za Svetsko prvenstvo. Danas od 20.45 na "Hempden parku" Škotska će ugostiti pomenutu selekciju u polufinalu baraža za plasman na Mundijal.

Četiri dana kasnije igraće se finale baraža u kojem će se pobednik sastati sa Velsom.

U jeku rata u Ukrajini čuli su se glasovi kako ukrajinskoj reprezentaciji treba omogućiti direktan plasman na prvenstvo sveta, za zelenim stolom. Kao i da se klubovi odmah ubace u grupe evropskih kupova.

Ali selektor reprezentacije Aleksandar Petrakov u ime igrača kaže da oni to ne žele.

- Bilo bi jako tužno kad bismo na takav način otišli na Mundijal. Igrači to ne žele. Znam da će nam biti jako teško da se kvalifikujemo kroz baraž, ali verujem u uspeh - kaže Petrakov.

On baraž vidi kao svoju životnu misiju.

- Ja sam u godinama kada me više ne zanimaju kuće, kola, novac i takve materijalne vrednosti. Ako bih uspeo da odvedem reprezentaciju na Svetsko prvenstvo, znao bih da nisam proćerdao život - rekao je Petrakov.

Foto Profimedia

Selektor Škotske Stiv Klark objavio je spisak reprezentativaca za polufinalni duel sa Ukrajinom u plej-ofu za Svetsko prvenstvo 2022, kao i za predstojeće mečeve u Ligi nacija.

Na spisku očekivano nema jednog od najboljih škotskih igrača Kirana Tirnija, iako su se navijači nadali da bi bek Arsenala ipak mogao da bude pozvan.

- Ja i moji saradnici već neko vreme znamo da Kiran neće biti spreman za ove utakmice. Razočaravajuće za Kirana i očigledno razočaravajuće za nas - rekao je selektor Stiv Klark.

Za utehu, među pozvanima je takođe dugo povređeni fudbaler Evertona Nejtan Paterson.

Oba defanzivca se oporavljaju posle operacija i nisu igrali od kraja marta.

Tirni je operisao koleno, dok se Paterson vraća nakon problema sa skočnim zglobom. Nijedan nije igrao za svoje klubove od prijateljskog meča sa Austrijom (2:2) krajem marta.

Pobednik baraža igraće na Mundijalu u grupi sa Engleskom, Iranom i SAD. 

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,58)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NJIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NjIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

Pred utakmicu Crvena zvezda - Benfika, koja se u okviru 1. kola Lige šampiona igra danas u Beogradu, burno je i u hrvatskim medijima, jer su navijači tamošnjeg Hajduka, iz Splita, u izvrsnim odnosima sa najvatrenijim pristalicama pomenutog portugalskog giganta, pa tako ima najava da će pojedini pripadnici splitske Torcide doći na meču koji je u srpskoj prestonici.

19. 09. 2024. u 15:39

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da pripadnici MUP-a preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti povodom današnje fudbalske utakmice između FK Crvena zvezda i FK Benfika iz Portugalije, budući da su, tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kod više navijača gostujuće ekipe pronađena obeležja FK Hajduk iz Splita i navijačke grupe "Torcida".

19. 09. 2024. u 14:14

Komentari (0)

RAZMIŠLJALA SAM DA SE ZAMONAŠIM: Tanja Bošković je zamalo napustila sve i otišla u manastir